Tuesday, May 21, 2024

Cicloturism in Transilvania (retrospectiva sezonului 2015 cu foto)

By on 5 decembrie 2015 0 2648 Views

Tocmai ce mi-am dat jos portbagajul de biciclete de pe masina (moment trist daca nu tinem cont ca il inlocuiesc cu suportul de schiuri :)) ) si ma gandeam sa fac o retrospectiva cu imagini a sezonului care a trecut. Nu am pedalat cat mi-am propus, in schimb a fost un an cu mult mai multe ture decat anii trecuti, dar mai putine decat anul viitor (pai nu!?)

1. Martie 2015 -Prima tura a fost pe ruta Medias-Seica Mare-Boarta-Buia-Mighindoala-Seica Mare – Medias (traseu de 70 km) la sfarsit de Martie.

Citeste si articolul Mighindoala – mai mult decat un sat parasit (foto & video)

2. Aprilie 2015 Tura Medias – Richis – Nemsa – Medias (35 km) . Un traseu foarte frumos pe care l-as face de 100 de ori fara sa ma plictisesc.

3. Aprilie 2015 – Tura pe traseul Medias – Soala – Moardas – Mihaileni – Metis – Motis – Valea Viilor – Medias ( 75 km). Iarasi un traseu cu super peisaje si un cadru natural deosebit, dar si cu biserici fortificate din sate sasesti.

4. Mai 2015 –  Tura pe Traseul Medias – Atel – Dupus – Biertan ( Targ de Traditii si Mestesuguri Locale) – Richis – Nemsa – Medias ( ~ 50 km). O parte din traseu face parte din unul din cele 2 trasee de cicloturism realizate in cadrul proiectului “Traseu Turistic Panoramic in Comuna Atel”.

5. August 2015 – scurta tura prin Apuseni pe Salciua – Huda Lui Papara – Vanatarile Ponorului – Salciua ( Coborare pe drumul spre Dumesti) 15 km. Mai scurta decat ne asteptam, am descoperit o coborare foarte faina pe un drum asfaltat.

6. August 2015 – Cu bicicleta in zona Tirnaveni, pe traseul Maratonului Tarnavei ( 26 km). O zona interesante, cu multe bucle (prietenii stiu de ce).

7.  August 2015- Tura cu bicicleta in zona Alba-Iulia – pe traseul Mammut Race ( 32 km). O zona interesanta pentru pedalat.

8.  August 2015 – Medias – Tarnaveni – Sangeorgiu de Padure – Trei Sate (79 de km) ( vezi si articolul – Atelier de constructii ecologice)

9. Octombrie 2015 – Tura cu bicicleta Valea Viilor – Motis (16 km) in cadrul Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu, in colaborare cu Sibiu Tourism si Echipamente Agrement. O tura frumoasa, desi innoroiata la inceput. Inainte cu cateva zile am fost cu Sika pe un alt traseu , tot in zona, dar pentru ca a plouat ne-am reorientat.

10. Noiembrie 2015 – Tura pe traseul Laslea – Malancrav – Floresti – Laslea ( 30 de km). O zona excelenta pentru pedalat ( Vezi si articolul Malancrav – locul unde iti dai check-out)

A fost un sezon foarte frumos, multumesc prietenilor cu care am pedalat!

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.