Saturday, February 4, 2023

Malancrav – locul unde iti dai check-out

By on 1 septembrie 2013 3 2878 Views

Mălâncrav ( în germană Malmkrog, în maghiară Almakerék) este un sat in judetul Sibiu, la 25 de kilometri de Sighisoara, care in ultima perioada a devenit cunoscut pentru sucul de mere preferat de Printul Charles. Interventia si influenta Printului de Wales nu se opreste aici, acesta restaurand, prin intermediul Mihai Eminescu Trust mai multe case si desfasurand diferite proiecte de dezvoltare rurala, formare profesionala si valorificarea mestesugurilor si tradiţiilor.

Malancrav este locul in care iti dai check-out. Check-out de la viata cotidiana, de la probleme si ganduri, de la nebunia vitezei timpului si te intorci in trecutul saxon, la viata traditionala de sat sasesc pe care multi nu o cunoastem.  O viata aproape de natura si de semeni.  Un loc unde parca si timpul trece mai incet. (btw, nu este semnal si nici WI-FI )

In Malancrav, oamenii au invatat sa faca turism rural si o fac foarte bine din moment ce au multi turisti in fiecare zi, care stau intre 5-12 zile, si vin din Anglia, Norvegia, Italia, Germania si din alte colturi indepartate ale lumii. Este un loc care iti da sperante ca traditiile si cultura din satele din Romania vor dainui si ne vor promova dincolo de granite.

De vizitat in Malancrav : Conacul Apafi , Biserica Evanghelica Fortificata, Livada si fabrica de suc de mere Bio

Cateva lucruri de neuitat : cina cu bloggerii, designul traditional din casa, atmosfera de dimineata cu roua din iarba, padurea in spatele curtii, modul cum batea soarele, splendoara conacului si ospitalitatea oamenilor.

Tag the Flag este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Parteneri: Future CapitalIbis Hotel, Ambient, Reky TravelAsociaţia Produs în SibiuCasa de Cultura a Studentilor SibiuCNM Astra, Eco Sport Team, Judith Bistro, Cafe Wien

 

 

Next Post

Un blog pentru un hotel de 5 stele ?

11 septembrie 2013 2
3 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.