Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Despre ultimele 2 zile de la festivalul Ziua de Maine

By on 21 noiembrie 2013 0 2026 Views

Despre prima zi am scris aici, despre castigatori aici, mai ramane sa va povestesc despre ultimele 2 zile de festival. Ziua de sambata a inceput cu Cafeaua cu folk la Art Cafe Downtown ( foarte interesant conceptul, denumirea si locatia !!) si lansarile de albume si versuri. Tapinarii si-au lansat albumul Visul Romanesc, iar Adi Bezna albumul „Să-mi lași pe ușa veche semn“ si volumul de poezii „Cu lupii laolaltă”.

Au urmat apoi, pe scena Casei de cultura a Sindicatelor ceilalti 8 concurenti ramasi in competitie. M-a surprins in mod foarte placut Mihai Boicu, care a si luat marele premiu, si m-au surprins in mod neplacut participantii care au venit cu aceleasi melodii ca si in anii trecuti. Despre recitalurile lui Vali Șerban, Sorin Minghiat & Marius Pop ; Florin Săsărman & Alexandru Filip; Vasile Șeicaru & Victor Hoaja; Ducu Bertzi, Mihai Neniță & Neculaie Constantin n-as putea zice prea multe, absolut extraordinare.

Ceea ce a urmat apoi la Spatiile R.Y.M.A., adica gulas si vin fiert servit sub clar de luna si concertele prietenilor Adrian Beznă si componetilor  grupului Plus Noi – Sebastian Kincses, Adrian Puiuleț & Victor Surugiu este de neuitat.

Duminica a inceput de asemenea la Cafeaua cu folk cu 2 lansari importante – Nicu Alifantis – “Mozaic”, album la care a lucrat cu 16 muzicieni din linia intai a muzicii romanesti si “Hoinar in Piata Matache”, ocazie cu care Marius Matache a marcat cel de-al 20-lea oras in care isi lanseaza primul album. Am aflat ca deja lucreaza la cel de-al doilea, asa ca ii urez spor !

Seara recitalurilor a inceput cu Daniel Avram si Scoala de Folk, carora le transmit felicitari si aprecieri pentru ceea ce fac si puteti asculta mai jos una dintre melodii:

A continuat apoi  Marius Matache & Folk Band Imperfect, Emeric Set si festivalul s-a incheiat apoteotic cu Nicu Alifantis & Mozaic Band.

In concluzie, un festival folk de referinta, cu o organizare si un program care merita jos palaria !  Le multumesc mult celor care au facut posibila prezenta mea acolo ca blogger oficial.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizare: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

 

 

Next Post

Diseara Karaoke la Medias si Sighisoara

22 noiembrie 2013 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.