Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
15 noiembrie 2022

“Zilele Prevenirii Dezastrelor” la #Medias – 18-21 Noiembrie 2022

By 0 834 Views

Un eveniment inedit va avea loc in acest weekend la Medias – “Zilele Prevenirii Dezastrelor”, acțiune de informare și responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care ne pot pune viața în pericol precum incendii, dezastre naturale, cutremure și dispariții de persoane.

Evenimentul este organizat de Asociația Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență care va pune la dispoziția vizitatorilor două laboratoare mobile de ultimă generație ce pot simula diferite situații de urgență, participanții fiind în același timp instruiți cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în aceste cazuri. Asociațiile Clubul Câinilor Utilitari și Lupus Fortis Mediensis vor lua de asemenea parte la acțiune cu o serie de demonstrații de dresaj și exerciții ample de căutare în zona urbană și în mediul natural.

Acțiunile de informare și responsabilizare desfășurate cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență vor avea loc în perioada 18 – 21 noiembrie, orele 9.00 – 17.00 în parcarea magazinelor Pepco și Senic (Sos. Sibiului, Mediaș, 551129), în timp ce Muzeul Gazelor Naturale (Sos. Sibiului, nr 5, Mediaș) va găzdui sâmbăta, 19 noiembrie, orele 10.30 – 13.30 o demonstrație de dresaj canin, sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare și sesiuni de pregătire a populației în situația unor dezastre.

Evenimentul se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Direcția Generala pentru Protecție Civilă prin Direcția Generală pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Sibiu, Asociația Clubul Câinilor Utilitari, Muzeul Gazelor Naturale și Asociația Lupus Fortis Mediensis. Magazinele Pepco și Senic au venit în ajutorul organizatorilor cu spațiul în care urmează să fie amplasate laboratoarele mobile.

Programul acțiunii:
Sâmbătă, 19 noiembrie 2022
Ora 10.30 | Muzeul Gazelor Naturale | Deschiderea evenimentului cu participarea reprezentanților Consiliului Județean Sibiu, Direcției Generale pentru Protecție Civilă, Asociației Energia Inteligentă, Muzeului Gazelor Naturale și ai Asociațiilor Clubul Câinilor Utilitari și Lupus Fortis Mediensis. Invitat special: Daniela Cîmpean, Președinte al Consiliului Județean Sibiu
Ora 11.00 | Parcarea magazinelor Pepco și Senic | Vizită la laboratoarele mobile puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență.
Ora 11.30 | Muzeul Gazelor Naturale | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare susținute de Asociațiile Clubul Câinilor Utilitari și Lupus Fortis Mediensis
Ora 12.30 | Muzeul Gazelor Naturale | Demonstrație practică de supraviețuire în cazul unor pene majore de energie electrică susținută de Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă.
Orele 14.00 – 19.00 | Pădurea Ighișu Nou | Exerciții ample de căutare în mediul natural organizate în colaborare cu Asociațiile Clubul Câinilor Utilitari și Lupus Fortis Mediensis.
Duminică, 20 noiembrie 2022
Orele 11.30 – 13.30 | Mediaș |Exerciții de căutare și salvare organizate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Asociațiile Clubul Câinilor Utilitari și Lupus Fortis Mediensis.
Sâmbătă, 19 noiembrie – Luni, 21 noiembrie 2022
Orele 9.00 – 17.00 Parcarea magazinelor Pepco și Senic | Acțiuni de informare și responsabilizare desfășurate cu sprijinul Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov prin cele 2 laboratoare mobile.

Evenimentul se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Direcția Generala pentru Protecție Civilă prin Direcția Generală pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Sibiu, Asociația Clubul Câinilor Utilitari, Muzeul Gazelor Naturale și Asociația Lupus Fortis Mediensis.

Cei interesați sunt așteptați cu mic cu mare sa ia parte la demonstrații pentru a putea fi pregătiți pentru orice situație neprevăzută care ar putea interveni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.