Thursday, May 30, 2024

Conservarea unor specii de disparitie prin vanare !

By on 31 ianuarie 2011 0 1428 Views

Socant, nu ? Cum sa conservi o specie, vanand-o ?!
Cu aceasta ocazie adaug o noua resursa deosebit de interesanta si utila pe siteul meu si anume : perc.org si anume Property and Environment Research Center – Centru de cercetare proprietate si mediul inconjurator. Am mai scris cateva cuvinte despre acest institut, revin acum.

Motto-ul aceste organizatii este : Protectia mediului inconjurator prin drepturi de proprietate si economie de piata.

Pe ideea cat se poate de simpla ca acolo unde sunt probleme de mediu este o proasta intelegere a dreptului de proprietate, subiect de care am mai scris, PERC este cel mai vechi si cel mai mare institut de cercetare in vederea protectiei mediului prin proprietate si economie de piata. A fost fondat acum 30 de ani.

Un articol interesant de pe prima pagina ne spune ca putem ajuta la conservarea unor specii, prin vanarea acestora. Mai precis sunt persoane care ar plati o taxa de 150.000 $ (de exemplu) pentru a vana un rinocer negru, bani care urmeaza a fi folositi in protectia speciei prin crearea unor conditii adecvate. Vanatoarea  ca si componentat a planului de conservare a biodiversitatii, nu poate fi exclusa in vederea  obtinerea de fonduri. Bineinteles ca vanatoarea si incasarea banilor, urmata de directionarea banilor catre alte destinatii nu asigura conservarea speciei, ma refeream la vanatoare ca parte componentat a planului de conservare, in urmarirea surselor de venit care sa asigure finantarea unui astfel de plan.

Mai multe aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.