Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Importanta casatoriei – cato.org Audio Podcast

By on 9 februarie 2011 0 1237 Views

Saptamana aceasta este, la nivel international, Saptamana Casatoriei. In principiu este vorba de o sarbatoare religioasa care incurajeaza casatoria. Am scris despre acest eveniment intr-un articol anterior.

Probabil nu intamplator, Podcastul cato.orgde azi este despre importanta casatoriei, intr-o discutie cu Jason Kuznicki, research fellow al CATO si autorul unei lucrari de cercetare numita “Casatoria impotriva statului” pe care o puteti downloada aici.

Pana nu demult, consideram casatoria civila, o povara asupra unui cuplu, care aduce mai mult neajunsuri decat satisfactii. Si aici ma gandesc la anumite sigurante artificiale care ti le ridica faptul ca esti casatorit(a). Sigurante care o data ce se dovesc a fi cum sunt, adica artificiale, te lasa cu inima franta si uneori cu mari probleme sentimentale si deseori financiare. Nu vreau sa elucubrez prea mult, ideea era ca nu am nevoie ca statul/administratia locala sa-mi valideze relatia. Fiind libertarian de facto, tendinta e de a elimina cat mai mult din interventia statului din viata mea. Totusi sunt anumite aspecte care fac ca tocmai institutia casatoriei sa fie deosebita si de sorginte libertariana, autoreglementata si autoreglabila.

Jason Kuznicki ne propune sa ne gandim individual la fiecare implicatie a casatoriei ( in special in SUA) si anume:

– creeaza o baza de intelegere pentru custodia copilului

– creeaza un set de obligatii legale in eventuala disolutie a cuplului

– creeaza un set de obligatii fiscale

– creeaza baza pentru eliminarea obligativitatii de a depune marturie impotriva sotului/sotiei

si asa mai departe …va las in compania Podcastului CATO.org, din 8 Februarie 2011

Next Post

Spaga & vamesii corupti

9 februarie 2011 2
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.