Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Intr-un demers de autocunoastere, in ultima vreme m-au preocupat foarte mult valorile umane. Si am constatat ca pentru mine personal, cea mai importanta valoare este RESPECTUL.

Respectul se identifica in primul rand prin modul cum iti tratezi si cum vorbesti cu si despre familie, prieteni, colegi de munca. Iti vorbesti partenerul/partenera de rau, iti barfesti prietenii, folosesti tot felul de apelative pentru colegii tai de munca? E clar ca nu-i respecti! Respectul se arata si atunci cand faci ceea ce zici sau cand esti punctual – pentru ca timpul a devenit, pentru cei mai multi dintre noi, cel mai important lucru. Respectul il arati prin limbaj dar si prin gandire, prin atitudine. Cand o persoana vorbeste o lasi sa termine si nu vorbesti peste. Recunosti cand gresesti si iti ceri scuze. Respectul inseamna sa accepti si alte pareri chiar si atunci cand esti convins ca ai dreptate.

Valorile personale se consolideaza si se aprofundeaza de-a lungul timpului si in urma experientelor de viata pe care le ai. Poate ca nu dintotdeauna respectul a fost valoarea mea cea mai importanta, poate ca, uneori respectul a fost interpretat ca lipsa de fermitate sau chiar slabiciune insa stiu ca acum totul incepe si se termina cu respect in cazul meu.

A doua cea mai importanta valoare pentru mine este ALTRUISMUL. Cand intelegem ca nu existam doar pentru noi, ajungem departe! Iar in momentul in care ajungem sa ne ne intrebam DE CE ii ajutam pe ceilalti fara interes, am regresat enorm. Totusi, de curand m-au pus pe ganduri cuvintele: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Daca nu te iubesti pe tine insuti, cum ai putea sa-l iubesti pe celalalt? Unde-i referinta? Si totusi sa nu uitam de MODESTIE! Nu-mi plac laudarosii si faptele de caritate transformate in campanii de PR.

A patra valoare personala este INTEGRITATEA. Adica cinstea, incoruptibilitatea si inclusiv stabilitatea. Adica nu-mi plac oamenii cu toane, instabili, o data sunt respectuosi, deschisi, altadata sunt respingatori si obraznici.

Inca o valoare personala este LIBERTATEA. Libertatea dar si responsabilitatea…de a face/spune ce vrei/simti.

Si mai sunt doua lucruri in care cred cu adevarat: Ca totul se intampla cu un motiv! Si bune si rele si trebuie sa cauti motivul si sa te dezvolti! Si mai cred ca toate ti se intorc, karma, sa zicem asa. Faci bine primesti bine, faci rau primesti rau. Poate nu pe loc, poate nu direct, dar totul ti se intoarce. Daca toti am fi constienti de lucrurile acestea, lumea ar arata altfel.

 

 

 

 

Next Post

Concurs – Clinica Medentis Medias

12 martie 2019 4
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.