Monday, May 20, 2024

5 Motive pentru care NU-mi place Romania

By on 11 decembrie 2012 1 1489 Views

Pentru ca de 1 Decembrie am fost patriot si am scris 5 Motive pentru care iubesc Romania, azi scriu 5 motive pentru care nu-mi place:

1. Pentru ca e tara unde s-a nascut si traieste in lux maxima  “Sa moara si capra vecinului” ! Adica ne intereseaza mult prea mult ce face, cum face celalalt, ne place sa barfim, sa carcotim, sa acuzam fara sa stam prea mult sa ne gandim, parca avem o rautate intrinseca mostenita de la marii viteji ai neamului care luptau cu turcii.

2. Pentru ca ne pricepem la de toate si totusi la nimic !  De la fotbal la marketing, fotografie, tamplarie si pana la muzica, suntem niste specialisti in toate si ne bagam nasul chiar daca n-avem nicio treaba. Nu stim sa respectam un specialist si sa ascultam de el. In plus suntem asa de multivalenti ca nu mai stim nimic sa facem ca lumea, suntem in criza de mecanici, instalatori si electricieni meseriasi.

3. Pentru ca am impresia ca rolul statului este sa-ti puna bete in roate. De la politisti care te vaneaza prin boscheti, la finante care-ti blocheaza conturile si pana la birocratia distrugatoare, parca nimeni nu intelege ca fara o colaborare de tip win-win, o sa pierdem ba unii, ba altii, niciodata nu o sa castigam impreuna.

4. Pentru ca avem un sistem de sanatate publica si de invatamant sub limita oricarei decente.

5. Pentru ca avem niste modele de conduita si reusita gen Becali si Cruduta.

 

Next Post

Draga Tibi, dragi cititori

6 ianuarie 2013 1
1 Comment
  • csoric andrei 11 ani ago

    Bune , dar ce lunga ar fi lista daca nu ţi-ai fi propus doar 5 motive. …

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.