Sunday, April 14, 2024
Vineri, 25 iunie 2021, de la 19.30 va avea loc, în atmosfera intimă a curții interioare a mănăstirii franciscane din Mediaș o seară de jazz și vin.
„Days Of Wine And Roses” este primul concert din stagiunea Quadrato Music Nights și primul concert în Mediaș al artiștilor mureșeni Ana Maria Galea și Daniel Csikos – cunoscuți ca duo sub numele de “New Landscapes”.
Ana Maria Galea – voce
Daniel Csikos –pian
Durata concertului: 1 oră și 20 minute, cu pauză. Evenimentul include și o degustare de vinuri de la Villa Vinea, în prezența unui oenolog. Durata totală a evenimentului va fi de circa 2 ore.
Un proiect sincer, direct, concentrat în jurul a doi muzicieni cu vastă expreriență concertistică (Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian, impreuna cunoscuti sub numele de “New Landscapes”) . Cuvântul rostit de actrița și vocalista Anamaria Galea dar și pretențioasa combinație între pian și voce oferă publicului o experiență sonoră unică plină de emoții dintre cele mai intime.
„Days Of Wine And Roses” aduce în atenția publicului teme standard de jazz, compoziții proprii dar și improvizație liberă, stările pe care artiștii le-au experimentat de-a lungul celor aproape doi ani de pandemie.
Singurătatea în doi, lipsa contactului cu scena, imposibilitatea de a colabora cu alți artiști, stările profunde de angoasă, răspunsul la întrebarea „cum voi supraviețui acestei provocări?” sunt câteva dintre temele abordate în concertul „Days Of Wine And Roses”, dar mai ales în piesa “Alone Together”.
Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER , Festivalul „TamTam” – Brașov, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania și Anglia). A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos, reprezentanta României la Festivalul Muzicii Europene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri ( muzician nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene”, organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş, și alături de bateristul american John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER, proiectul „Art District Is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatică şi muzica. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul musical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiuni radio, organizarea şi promovarea de concerte.
Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş” ,„Muzică și Arte ” sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Tîrgu Mureș, în cadrul căruia a fost şi project manager la prima ediţie.
Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa professor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi,. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică” la Radio Tîrgu Mureş.
**
Biletele se achizitionează online, pe eventbook.ro (https://eventbook.ro/…/bilete-quadrato-music-nights-ana…), și costă 45 lei/adult și 15 lei/elev, student.
Bilete fizice se pot achiziționa doar în ziua evenimentului, de la fața locului, și vor costa 55 lei/adult și 20 lei/elev, student.
Seria de evenimente Quadrato Music Nights este sprijinită de:
Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția de Cultură
Muzeul Municipiului Mediaș
Biserica Romano – Catolică
Villa Vinea
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.