Friday, March 24, 2023
28 iunie 2021

Conferința de lansare a proiectul „Cetățeni activi în Podișul Mediașului” – 29.06

By 0 693 Views

Proiectul „Cetățeni activi în Podișul Mediașului” este derulat de Fundația Open Fields prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este dezvoltarea durabilă și echilibrată a comunităților implicate. Prin cetățenie activă și implicarea tuturor membrilor comunității, vor fi atenuate decalajele dintre romi și ceilalți membrii ai societății, iar femeile vor dobândi un statut mai apropiat de cel al soților lor. Creșterea păsărilor de curte reprezintă declanșatorul unor transformări profunde, dinamizând procesele de dezvoltare participativă, rezultând progres economic și relaționare armonioasă.

În data de 29 Iunie 2021 are loc la Căminul Cultural din Moșna conferința de lansare a proiectului cu următorul program:

  • ora 11:00 – deschiderea conferinței și cuvânt de bun venit din partea domnului Nuțu Dumitru Gabriel, primarului comunei Moșna;
  • ora 11:15 – despre rolul și importanța proiectului în comunitate, domnul Spînu Ovidiu Gabriel, coordonator proiect și doamna Rus Alina Nicoleta, manager proiect, fundația Open Fields;
  • ora 11:45 – sesiune de discuții libere cu o parte dintre beneficiarii proiectului și scurtă conferință de presă (interviuri, întrebări și răspunsuri);
  • ora 12:15 – bufet suedez și networking.

Pentru confirmarea participării și mai multe informații vă rugăm să o contactați pe doamna Alina Rus, Manager de proiect, din partea Fundației Open Fields, Tel: +40 737 014 210, alina@openfields.ro până în 28 Iunie 2021.

Din prioritățile programului enumerăm creșterea și incluziunea romilor prin activități comune și sesiuni participative specifice comunității, creșterea gradului de auto-ocupare și generarea de venituri, mobilizarea la acțiuni comunitare de ecologizare și colectarea deșeurilor, promovarea egalității de gen prin participarea femeilor la toate activitățile teoretice și lucrative și reducerea violenței de gen.

 

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

 

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi și pe websiteul oficial al proiectului www.cetateniactivi.ro și pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/cetateniactivi

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.