Sunday, April 14, 2024

Legea gratarelor se rumeneste

By on 3 aprilie 2012 0 1109 Views

Sunt libertarian si merg pe principiile conjugate ale libertatii si responsabilitatii. Esti liber sa faci ce vrei, atata timp cat respecti si celuilant acest drept si iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci. In speta daca arunci gunoaie in locuri publice primesti o amenda pe care o vei tine minte si o vei povesti si nepotilor. Daca incalci proprietatea privata iti asumi ca te poate evacua politia. Daca aprinzi focul unde te taie capul, platesti o amenda de-ti doresti sa nu mai vezi foc.

Intr-o lume in care chiar s-ar intampla aceste lucruri, nici n-am avea nevoie de legi, cu atat mai putin de legea picnicului. Insa in tara in care mergi sa-ti aperi proprietatea cu gura mare ( ca n-ai drept de port arma de foc) si ti-o inchide un meltean cu ceafa lata, in tara in care Politiei ii este frica de infractor sau chiar e  “pe felie” cu acesta, in tara in care nu dam amenzi din ratiuni electorale, principiile mele libertariene isi gasesc limitele.

Asa ca am reevaluat parerea mea anterioara  si cred ca e o normalizare a lucrurilor. In tarile vestice cu care ne place sa ne comparam nu te poti duce la gratar oriunde, ci in locurile special amenajate. Teama mea este ca acele locuri special amenajate vor fi vandalizate, ca de pilda si mobilierul stradal urban ( daune de 85.000 lei in 2010). Insa sper, ca atunci cand premisele respectarii legii vor fi implinite, adica se vor amenaja spatiile respective, amenzile sa curga, oamenii sa invete, lucrurile sa mearga in directia normala.

Voi ce parere aveti de legea picnicului ?

PS: Locurile de picnic ar trebui amenajate cu dozatoare de bun simt  ! si atat 🙂

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.