Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Imprimantele laser – avantaje si dezavantaje

By on 10 iulie 2012 0 3229 Views

Va scriam aici despre cartusele imprimantelor laser si va dadeam cateva solutii pentru a iesi mai ieftin cu refill-ul. Acum revin cu cateva aspecte pro si contra imprimantelor laser. De-a lungul timpului am folosit atat la servici cat si acasa ambele tipuri de imprimanta : cu jet de cerneala si laser. Preturile la imprimante au devenit, mai nou, sensibil apropiate, desi cele laser inca se mentin peste cele cu jet de cerneala. Alt dezavantaj ar fi dimensiunea relativ mare fata de o imprimanta cu jet. Atunci cand spatiul e o problema, imprimantele laser pot fi o grija in plus. Desi par a fi mai economice, daca aduni costurile cu tonerul, cartusul si diferiti cilindri si lamele vezi ca sari peste costurile cu imprimanta cu jet de cerneala. Plus de asta, la achizitie, imprimantele vin cu un toner de start, care au o capacitate redusa si te trezesti pe urma cu alte costuri de inlocuire a cartusului. Un alt dezavantaj ar fi limitarea la tipul hartiei folosit. Imprimantele laser care printeaza pe hartie mai groasa sunt destul de rare si au un cost per pagina destul de ridicat.

Totusi, imprimantele laser au si cateva avantaje. Cum ar fi viteza de printare, silentiozitatea si calitatea buna a imprimarii pe hartie normala. Daca aveti nevoie de viteza de printare, lucrati intr-un front office unde trebuie sa dati o factura, un bon, o comanda si lucrati mult cu imprimanta, clar ca o imprimanta laser e mai buna.

Si atunci cum iti alegi imprimanta potrivita ? Pai trebuie sa tii cont de urmatoarele :

– pentru un volum ridicat de print-uri pe hartie normala ( deci nu fotografii) se recomanda imprimanta laser

– pentru un volum ridicat de print-uri foto, grafica, schite se recomanda o imprimanta cu jet

– imprimantele cu jet de cerneala sunt mult mai flexibile si mai economice, daca nu sunteti presat de timp, adica nu lucrati direct cu clientul. Eu am o imprimanta cu ciss, cu care am listat mii de meniuri, tag-uri, booklet-uri, chestionare, fotografii si cate si mai cate, la un cost foarte mic si o calitate foarte buna pe orice hartie foto sau lucioasa.

Daca ar fi dupa mine si as avea un buget generos mi-as lua si o imprimanta laser si una cu jet, fiecare buna pentru lucruri diferite.
Sa printati bine !

  Utile
Next Post

Ochelari vs. lentile de contact

28 august 2012 7
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.