Wednesday, May 22, 2024

Merita sa va reincarcati cartusul cu toner ?

By on 10 iunie 2012 2 1639 Views

Preturile la cartusele de toner ( folosite mai ales la imprimante laser) sunt foarte piperate, astfel ca, in ultimul timp, industria de refill/reumplere/ cu toner a crescut foarte mult, in special in tarile in curs de dezvoltare. Producatorii de imprimante mentin preturi ridicate atat la cartusele de cerneala cat si la cele de toner. La unele imprimante, cartusele la fel de scumpe sau chiar mai scumpe decat imprimanta. Sa luam de exemplu imprimanta Samsung ML-2165 cu 299 lei pe eMag la care toner Samsung e 285 lei.

Deci e clar ca optiunea  de incarcare toner este mult mai ieftina, avand in vedere ca preturile sunt de la 30 la 100 lei in functie de firma.  Totusi la imprimantele laser sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont :

– calitatea tonerului cu care reincarcati

– manipularea cu grija a cartusului pentru a nu deteriora fotoconductorul, a nu lasa pete de toner pe elementii imprimantei

– atunci cand duceti imprimanta la incarcat, s-ar putea sa aveti surpriza sa vi se schimbe cartusul mai nou, cu unul mai vechi si mai uzat, mai multi prieteni au patit asa, desi au platit un cartus nou, au primit unul mai vechi

– cartusul poate fi folosit de 2-3 ori, in functie de model, pe urma va trebui sa-l schimbati

– atentie la imprimanta si la modul de protectie impotriva reincarcarii ( si-au luat si producatorii masuri de precautie), unele modele au chip-uri care trebuie inlocuite sau resetate.

Deci mare atentie de unde va alegeti toner-ul si cum il manipulati.

  Utile
2 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.