Sunday, April 14, 2024
25 septembrie 2016

“Gura de folk” la Gura Humorului – 21-23 Octombrie

By 0 2119 Views

Daca iti place muzica folk si vrei sa vezi Bucovina, Targul National De Muzica Folk “O gura de Folk” este o ocazie tocmai potrivita. Asociația F.A.I.R., în colaborare cu Primăria Gura Humorului și Casa de Cultură Gura Humorului, organizeaza in perioada 21-23 octombrie 2016 la Gura Humorului –  Târgul Național de Muzică Folk O Gură de Folk.

Timp de trei zile, municipiul Gura Humorului va găzdui recitaluri ale unor artiști consacrați, dar și tineri artiști cu potențial, o masă rotundă dedicată celor implicați în industria muzicală în zona de folk (artiști, producători, organizatori de evenimente etc.), expoziție  cu vânzare de discuri și merchandising din zona folk.

Lista artiștilor care vor susține recitaluri îi include pe Emeric Imre, Dinu Olărașu, Marius Matache, Vasile Mardare, Adrian Bezna, Octavian Bud, Cosmin Vaman, Cristi Corcioveanu, Nicu Zotta, Valentin Moldovan, Ștefania Iacob, Walter Ghicolescu.

“Dincolo de cele trei zile de recitaluri, pe care sunt convins că publicul de folk le va savura, încercăm să punem la aceeași masă oameni din toate componentele industriei muzicale, în speranța că de aici se vor naște proiecte și colaborări fructuoase. Marius Matache, muzician.”

Despre Asociația F.A.I.R.

Scopul asociației este acela de a sprijini inițiative ale scriitorilor și artiștilor din zona muzicii folk (volume de poezie sau proză, realizarea de albume, spectacole etc.) și de promovare și dezvoltare a acestui gen muzical. Printre proiectele deja implementate se numără:

  • Albume de muzică folk: Cristian Buică – Unii cântă, alții beau, Cristian Corcioveanu – Cântece de propietar, Vasile Mardare – Eu și prietenul meu, Anii cei mai frumoși, Eu și prietenul meu vol. 2, Marius Matache – Alchimie, album colectiv Folk din pana mea vol. 2, Ștefania Iacob – De dorul ochilor căprui , Acum știu, Adrian Bezna – Să-mi lași pe ușa veche semn, Adela Deac Cristea – A De La…Anii copilăriei;
  • Volumele de versuri Sorin Poclitaru – „Un zâmbet per/vers” , “O carte nouă”, “De dragoste. Propriu zisă”, Corina Paraschiv – „Jurnalul unui înger”, Vasile Ciorogar – „Vin de inimă neagră”;
  • Festivalul FolkLung;
  • Festivalul C-rimă cu Premeditare;
  • Festivalul 20 de ani lumină.

afis-targ-octombrie-2016-web

Next Post

Cum a fost la Webstock 2016

5 octombrie 2016 2
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.