Sunday, April 14, 2024
3 ianuarie 2017

Cum sa ai un An Nou Fericit

By 0 2069 Views

Cu ocazia intrarii in 2017 ma gandeam sa nu scriu doar o simpla urare ci  un articol mai cuprinzator. Toti ne uram Un An Nou Fericit, insa cuvantul “fericit” e atat de vag si diferit pentru fiecare incat urarea isi pierde esenta. Putem crede ca fericirea inseamna sa ai lucruri, inseamna bani, o masina noua, o casa sau un laptop. Sau poate fericirea inseamna una sau mai multe persoane – sa ai un copil, sa iti gasesti jumatatea sau sa iti regasesti neamurile pierdute.  Ori inseamna cariera, faima, recunoastere sau pozitie sociala. Unul din cele mai ample studii, desfasurat de-a lungul a 75 de ani arata insa un alt lucru – Calitatea relatiilor cu ceilalti ne determina sanatatea si fericirea. Deci daca vrei sa ai un An Nou Fericit uita-te in jurul tau, la oamenii care te inconjoara.

  • daca nu-ti place ceea ce faci sau colegii de servici – schimba-ti job-ul. Succesul nu e cheia fericirii ci fericirea e cheia succesului. Daca faci ceea ce-ti place si cu persoanele potrivite sigur vei acea succes.
  • iarta si treci peste, nu lasa niciodata lucrurile neimportante sa stea intre tine si cei apropiati. Nu-i inteleg pe multi care stau o viata intreaga certati din cauza unor lucruri materiale – mosteniri,  averi etc.
  • se spune ca dpdv financiar te situezi la media celor mai importante 5 persoane cu care iti petreci timpul. Desi nu mi se pare normal sa-ti alegi prietenii pe criteriul venitului (si chiar cred ca s-ar putea sa o dai in bara), mi se pare important sa renunti la prieteniile toxice, la oamenii care te trag in spate si nu iti aduc un plus in viata. Am scris aici despre cele 8 roluri esentiale pe care prietenii le joaca in viata noastra: constructor, supporter, colaborator, camarad, mediator, optimist, mentor si ghid.
  • e bine sa ai obiective si sa te bucuri cand le atingi. Noteaza-le, ce nu e scris, nu exista, insa nu le lasa sa se transforme din factor de motivare, in factor de maximum stres.

Acestea sunt gandurile mele pentru 2017 si sper ca am reusit sa te fac putin sa reflectezi. Multa sanatate in 2017!

  Utile
Next Post

Ce sa intrebi la un interviu de angajare

29 ianuarie 2017 0
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.