Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
29 ianuarie 2017

Ce sa intrebi la un interviu de angajare

By 0 2407 Views

Daca vrei sa te angajezi sau sa-ti schimbi locul de munca si vrei sa fii sigur ca faci alegerea cea mai buna, iti dau cateva sfaturi in acest articol. Trecem printr-o perioada de criza acuta de personal in toate domeniile si iti poti permite sa analizezi si sa pui si tu anumite intrebari in cadrul interviurilor de angajare.

Iata cele 5 sfaturi:

  1. Cauta firma pe listafirme.ro si vezi ce evolutie are cifra de afaceri si profitul. Daca vezi scaderi bruste, cifre minus mare, ceva nu este in regula. De asemenea daca fluctatiile sunt foarte mari, in niciun caz nu e un semn de stabilitate. Ai grija ca firma nu coincide cu brandul intotdeauna. Cauta numele firmei care administreaza brandul.
  2. Intreaba la interviu in ce proiecte sociale este implicata compania. De obicei companiile carora le pasa de societatea in care activeaza sunt companii carora le pasa si de angajati, dincolo de a-i trata ca pe o simpla resursa. Am scris aici despre Responsabilitatea Sociala Corporatista si imi mentin ideea, dar de obicei, liderii unor companii serioase sunt generosi si se implica in societate.
  3. Intreaba daca exista si care este planul de cariera al jobului la care aplici
  4. Intreaba care sunt criteriile de performanta ale jobului si care sunt recompensele/penalizarile aferente realizarii acestora.
  5. Vorbeste cu angajatii actuali si intreaba-i cat de multumiti sunt de locul de munca si cum sunt tratati de catre sefi. Intreaba-i daca stiu care este misiunea companiei in care lucreaza, care sunt obiectivele si planurile de dezvoltare.

Succes!

 

  Utile
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.