Thursday, May 30, 2024

Sa sarbatorim mai des

By on 30 iulie 2014 6 2039 Views

Sunt multe momente in viata cand ar trebui sa ne bucuram de ce ni se intampla si sa ne rasplatim reusitele si implinirile. Sa le impartasim cu colegii si familia, sa organizam o petrecere sau pur si simplu o intalnire la un pahar de vorba. Socializarea on-line ne tine aproape de cei departe dar cateodata ne indeparteaza de cei de aproape si uitam sa ne mai intalnim “ca pe vremuri”.

Poti sa-ti inviti prietenii acasa si sa comanzi pizza la domiciliu. Puteti discuta sau sa va uitati la un film sau la un meci. Suntem fiinte sociale si este important sa petrecem timpul impreuna cu persoane cu care avem aceleasi idealuri.

Citeam zilele trecut o carte foarte interesanta – “Prieteni esentiali” de Tom Rath in care se specifica cat de importanti sunt prietenii, cat de important e sa ai o persoana langa tine care sa te incurajeze, sa te asculte. Tom Rath spune ca sunt 8 roluri esentiale pe care prietenii le joaca in viata noastra: constructor, supporter, colaborator, camarad, mediator, optimist, mentor si ghid. Prietenii cu oameni care sa joace aceste roluri esentiale nu le poti obtine socializand on-line, telefonic sau in intalniri sporadice.

Am invatat ca timpul este cea mai importanta resurse a noastra abia dupa ce am terminat facultatea. Apoi mi-am dat seama ca timpul este cel mai de pret lucru pe care-l poti acorda cuiva. Inclusiv tie ! Asa ca sarbatoreste mai des alaturi de cei dragi si bucura-te de fiecare clipa, de fiecare dimineata in care te trezesti sanatos, in care poti sa faci tot ceea ce vrei.

friendship-50a

Next Post

Vrei sa stai mai linistit ?

30 iulie 2014 0
6 Comments
  • Viky Veres 10 ani ago

    Adevarat !!!

  • Viky Veres 10 ani ago

    Adevarat !!!

  • pentru Vyky cu multa dragoste LA MULTI ANI CU SANATATE SI MULTE BUCURII

  • pentru Vyky cu multa dragoste LA MULTI ANI CU SANATATE SI MULTE BUCURII

  • […] Mai trece o luna cu greu si imi fac planul sa merg dupa permis. Aflu ca se da “bonus” la 2 suspendari in termen de 6 luni. Credeam ca e un banc …dar e adevarat. Ti se prelungeste automat cu 30 de zile daca ti s-a suspendat permisul de doua ori in 6 luni. Deci, pana in 12 Septembrie, pieton, biciclist, utilizator de taxi si la mana prietenei/prietenilor pentru transport. Nu ca mi-ar fi greu, dar timpul asta…cel mai de pret… […]

  • […] la prieteniile toxice, la oamenii care te trag in spate si nu iti aduc un plus in viata. Am scris aici despre cele 8 roluri esentiale pe care prietenii le joaca in viata noastra: constructor, supporter, […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.