Monday, May 20, 2024
20 noiembrie 2021

Pentru ce e si pentru ce nu e noua Dacia Spring

By 0 1000 Views

După cum v-am scris aici, am avut 5 zile full cu Dacia Spring 100% electric ca să-mi fac o idee despre această mașină. Eu am dus experiența la extrem pentru o mașină care e declarată și e făcută pentru oraș. Adică am facut 2 drumuri de București și unul de Păltiniș. Dacia Spring 100% electric este ideală pentru oraș pentru că:

  • este extrem de comod de condus, extrem de silentioasa (bicicleta mea electrica scoate mai mult zgomot), are un buton de unde dai Drive, Neutru si Reverse
  • se încălzește repede înăuntru
  • are o autonomie între 150 si 200 de km, depinde de temperatura de afară și de modul ce conducere
  • se încarcă full într-o oră la stațiile fast charge
  • are un portbagaj de 290l (până la 620l dacă rabatezi bancheta din spate) ceea ce e mai mult decât suficient pentru cumpărături
  • are sistem multimedia cu ecran de 7 inch ce include navigație, radio și replicare smartphone
  • are camera de marșarier, ceea ce în oraș, la parcări, te ajuta destul de mult
  • are 45 kp dar e fâșneață și chiar m-am temut să nu iau amendă prin oraș pentru că nu îți dai seama când prinzi viteză
  • costurile per km sunt de 4-5 ori mai mici dacă încarci acasă sau de 3-4 ori dacă încarci în stații cu fast-charge (comparativ cu combustibil normal). Acasa, dureaza cam 6-7 ore sa incarci la puterea rețelei normale)

Pentru ce nu e Dacia Spring

Pentru drumuri mai lungi de 120-150km. Și asta trebuia să o înțeleg de la început, pentru că Dacia spune că e o mașină de oraș. Am avut emoții că rămân fără baterie și când am adus mașina și când am dus-o înapoi la București și când am venit de la Păltiniș. De trei ori am ajuns la limită la stație. La limita gen ca am trecut de 2% si pâlpâia bateria ca pomul de Crăciun. Deși trebuia să mai aibă autonomie destulă (după calculele bine făcute) din cauza temperaturii, vitezei, consumatorilor sau mai știu eu ce motive a trebuie să găsesc soluții să încarc mai repede. Și nu e prea funny să mai ai 15 km autonomie în bord si 25 km distanță până la prima stație de încărcare, înspre Brașov de exemplu. Norocul a fost că am găsit o stație nemarcată la o benzinărie Socar. Nemarcată în sensul că toate stațiile de încărcare le găsești în Aplicația PlugShare, astea nu erau. În fine, după ce  găsești stația, fiecare are propria aplicație sau sistem de plată care merge sau nu prea…de exemplu în Păltiniș n-am putut încărca pt. că nu mergea aplicația la stație.

In concluzie recomand Dacia Spring ca a doua masina, doar pentru oras, in principal pentru costurile mici si comoditatea de deplasare.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.