Monday, May 20, 2024

ACTA, SOPA si PIPA sunt niste mizerii

By on 31 ianuarie 2012 0 1343 Views

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), PIPA (Protect IP Act) and SOPA (Stop Online Piracy Act) sunt niste mizerii pentru ca ingradesc libertatea utilizatorilor si libera circulatie a informatiei. Aceste pacturi si organisme imputernicesc pe niste unii ( cine or fi ei) sa faca niste multe abuzuri. In toate cazurile si peste tot in istoria omenirii, cand dai putere unor oameni asupra altor oameni sunt multe cazuri de abuz.

Exista deja mecanisme de protectie a informatiei si a drepturilor de autor si parghii pe care le pot actiona cei care sunt furati la drumul mare.  Trebuie doar sa le foloseasca si e dreptul lor sa o faca sau nu. In cazul acestor mizerii de pacte/organisme se imputernicesc la modul nenominal pentru a-ti apara proprietatea intelectuala. Nu mi se pare normal ca cineva pe care nu l-ai imputernicit tu nominal, sa-ti apere drepturile.

N-am studiat foarte in detaliu actele respective, pentru ca nu am timp de ineptii, insa sunt cu totul impotriva cenzurii, supraorganismelor, abuzurilor si actelor normative care ingradesc libertatea ! #amzis

Next Post

Dezapezirea la minte

20 februarie 2012 4
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.