Sunday, July 14, 2024

In cele ce urmeaza am sa va descriu traseul de 25 de km de la Medias Bike Marathon, denumit de catre unii participanti Perla Traseelor de Mountainbike din Zona Medias. Traseul pleaca din zona hotelului BinderBubi, pe drumul pietruit. Inainte de intrarea in Ferma Trei Stejari traseul o ia pe drumul forestier care ne duce intr-o poiana frumoasa unde este si o stana. Ne intalnim aici deseori cu oi, cai, vaci si alte animale de ferma pasnice.

Facem usor la stanga pe drum si urmam bulina rosie, marcajul acestui traseu. Dupa o scurta urcare ajungem la intersectia care desparte drumul spre platoul Buzdului in stanga iar in dreapta continuam traseul pe muchia dealului.

Urmeaza o zona deosebit de frumoasa de padure, o zona lina, in care ne putem trage sufletul dupa urcarea de pana aici.

Parcurgem trei kilometri frumosi, urcand si coborand pe drumul forestier diferite zone extrem de frumoase. Aerul de padure si privelistea ne dau aripi. Coboram abrupt si ajungem la un alt punct de intersectie unde o luam la stanga. Daca mergem inainte ajungem deasupra Helesteului de la iesirea din Medias spre Mosna. Urmarind marcajul nu avem nicio sansa sa ne pierdem, o luam la stanga si dupa aproximativ 3 km de padure, o luam iarasi la stanga si ajungem pe o pajiste inierbata unde putem admira colinele Transilvaniei

Dupa aproximativ 3 km urcam putin pe muchia dealului la stanga si continuam pe traseul marcat pana ajungem deasupra Buzdului. Traseul trece tot prin padure, o zona superba si numai buna de pedalat.

Apoi incepem o coborare frumoasa spre buzd, avand in stanga si dreapta colinele si zarind o stana la indepartare.

Ajungem la drumul asfaltat care merge spre Buzd, mergem pe el aproximativ 400 metri si o luam din nou la stanga, prin padure, urcand in platoul Buzdului, unde ne bucuram din nou de padure si o priveliste de vis.

Dupa platoul mare al Buzdului ajungem din nou deasupra Fermei Trei Stejari dar o luam pe muchia dealului, la stanga si ne bucuram de padure, ajungand la un moment dat sa admiram panorama orasului Medias, in zona pe care localnicii o stiu sub numele de “La Brazi”, deasupra cartierului Mosnei.

Urmeaza o coborare abrupta, cu radacini de copaci , care trebuie parcursa cu atentie si apoi facem dreapta prin padure si ajungem in curtea Hotelului BinderBubi Medias.

Traseul are o diferenta de nivel de 570 m si este de dificultate medie dar poate fi parcurs de oricine cu bicicleta mountainbike. Trackul GPS poate fi downloadat de la marathonmedias.ro.

Te astept la Medias Bike Marathon editia a III-a! 🙂

Medias Bike Marathon este o competitie de ciclism cross country care are ca scop promovarea vietii active, mai aproape de natura si se adreseaza atat biciclistilor amatori, cat si celor profesonisti. Concursul se desfasoara de-a lungul a trei trasee de  25, 40, respectiv 75 de kilometri care parcurg mai multe localitati din regiunea Tarnavelor. Organizatorii Medias Bike Marathon sunt Primaria Medias, Asociatia de Turism si Ecologie Dianthus cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Sibiu si comunitatii locale de ciclisti. Peste 400 de participanti din 50 de orase au luat startul la primele doua editii ale marathonului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.