Thursday, May 30, 2024

Transporturi si specialisti

By on 11 februarie 2015 1 1481 Views

Din experienta proprie am invatat ca in orice domeniu, cand vrei calitate si nu vrei batai de cap si multe complicatii, e recomandat sa apelezi la specialisti. Cateodata pare mai scump, dar la sfarsit dupa ce tragi linie sub timpul pierdut, batai de cap si complicatiile avute s-ar putea sa iesi cam tot acolo. Cand vine vorba de transport intotdeauna apelez la firme specializate, care au masini mari si care stiu sa manipuleze obiectele transportate. Am patit-o cu mobilier rupt la un transport superficial.

Daca discutam de transport marfa atunci nici nu incape vorba sa apelez la un prieten sau la o cunostiinta care are un microbuz. Pentru ca vreau ca marfa sa fie in siguranta 100% si sa fie asigurata, cineva sa raspunda de integritatea ei si sa o ambaleze si imobilizeze asa cum trebuie. Sau daca e marfa perisabila sa fie pusa intr-o bena frigorifica, la temperatura constanta, sa nu se strice sau altereze. Dar indiferent daca e marfa sau un bun personal ( gen bicicleta, ATV sau bagajele unor prieteni) prefer sa-l stiu pe mana profesionistilor, mai degraba decat improvizat intr-o masina break sau intr-un microbuz nespecializat. Am patit sa mi se zgarie bicicleta sau sa fie lovit ATV-ul de cateva ori. Mai rau a fost cand mi s-au spart niste ferestre intr-o masina break.

Ce e interesant in industria transporturilor este multitudinea de lucruri care se transporta si specificitatea fiecaruia. Unii transporta animale de casa, altii opere de arta sau autovehicule de mari dimensiuni. Cand vine vorba de ambarcatiuni sau containere maritime deja lucrurile se complica. Cochetam cu ideea unei case din containere si cautand furnizori am constatat ca unele containere, de dimensiuni mai mari, sunt imposibil de transportat pe drumurile din Romania. In rest pentru orice mutare, va recomand sa apelati la specialisti in transporturi. Si nu numai cand vine vorba de transport, si in alte domenii. Vorba aceea “dai un ban, dar stii o treaba”.

transport-marfa

  Utile
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.