Va spuneam ca sunt extrem de incantat de evenimentele care se desfasoara in jurul Mediasului si Sibiului, in zonele rurale, in satele sasesti si nu numai. As vrea sa pot participa si sa scriu despre toate, insa timpul acesta nu ne permita sa facem tot ce am vrea.
La sfarsitul acestei saptamani , in zilele de 10 și 11 octombrie 2015, Asociația pentru Înfrumusetarea Orașului Sibiu (AIOS), Muzeul ASTRA, Primăria Copșa Mică și comunitatea din Târnăvioara vă invită la ”Târgul meșteșugarilor”.
Meşteşuguri tradiţionale, dansuri şi muzică populară
Evenimentul organizat în cadrul proiectului “Centrul cultural al diversității europene” cuprinde un târg tradițional, ce se va întinde pe durata a două zile, cu tot ceea ce presupune acesta: demonstrații meșteșugărești reunind în jur de 30 de meșteri tradiționali invitaţi din întreaga regiune, expoziții, degustări culinare precum și concerte de muzică populară și dans tradițional cu invitați din toată țara.
La eveniment vor participa peste 120 de artiști, onorând concerte de muzică populară și dans tradițional. Parte a evenimentelor artistice va fi parada locuitorilor din satele învecinate Târnăvioarei ce va avea loc dumincă de la ora 13:00. Aceştia vor îmbrăca costume populare specifice şi vor prezenta cântece și joc popular.
Brunch-ul „Flavours and Sounds of Transylvania” ajunge la Târnăvioara
Degustările culinare din ziua de sâmbătă, 10 octombrie, se vor face sub termenul între timp deja consacrat în lumea occidentală, așa-numitul “brunch”, care combină produse culinare specifice unui mic dejun cu cele ale unui prânz, realizat sub umbrela brandului “Flavours and Sounds of Transylvania” (inițiativă a Reky Travel & Events). Toate specialitățile sunt realizate în satul Târnăvioara din produse crescute aici, rezultate ale atelierului de bucătărie românească organizat pe toată durata săptămânii în cadrul proiectului Centrul Cultural al Diversităţii Europene. La brunch se poate participa doar pe bază de înscriere prealabilă la adresa de email contact@mytransylvania.ro sau la telefon 0747.032.619.
Expoziţii şi program pentru copii
În ambele zile, toţi vizitatorii vor fi încurajaţi să deguste produsele realizate la Târnăvioara, prin amenajarea în piaţeta centrală a satului a unui spaţiu gastronomic.
Expozițiile vor prezenta rezultatele tuturor atelierelor meșteșugărești realizate pe plan local precum și ale școlilor de vară organizate în cursul anului prin intermediul proiectului de la Târnăvioara. Expoziţiile vor fi amenajate în locuri publice din sat şi în clădirea Centrului Cultural al Diversităţii Europene, Târnăvioara nr. 73.
Cei mici vor beneficia de un program interactiv special conceput pentru ei. Acesta se va axa de această dată pe politica de protejare a mediului în jurul noțiunii de “safe environment”.
Detalii despre proiect
Prin programul pe care îl implementează în anul 2015, beneficiind de sprijinul financiar obținut printr-un grant EEA oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și-a propus să creeze, alături de partenerii implicați în proiect, o structură locală – Centrul Cultural al Diversității Europene – menită să sprijine locuitorii din Târnăvioara în identificarea unor soluţii reale şi sustenabile de diversificare a veniturilor, punând accent pe conștientizarea diversității culturale și a unității identității zonei.
Clădirea în care s-au pus bazele funcționării Centrului Cultural al Diversitătii Europene este o casă din Târnăvioara menită să unească trăsături și caracteristici multiculturale europene. Pe viitor, aceasta va fi un simbol al potențialului comunității de a se cunoaște pe sine. În mod simbolic, clădirea este amplasată în centrul localității, în apropierea celor mai importante instituții.
Programul complet il gasiti aici.
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.