Thursday, May 30, 2024

Sunt Feri si port ochelari

By on 29 mai 2012 10 2487 Views

Acum 5 ani am observat ca nu mai vad bine subtitrarea la televizor ( ce vremuri !!! aveam timp sa ma uit la televizor…ce lux dom’le! :)) ) si am mers la un control oftalmologic. Cica doamna doctor mi-a spus ca am  astigmatism si miopie. Si am problema asta de cand ma stiu ( de la nastere), nu e vina monitoarelor in care imi scaldam ochii zilnic.

In fine, mi-am luat ochelari permanenti, cu rame Police ( atunci am aflat ca deh Police e firma smechera de ochelari, nu e doar Politie pe engleza). Intre timp a evoluat si tehnologia in domeniul lentilelor si asa am aflat de primul filtru UV pentru lentilele de ochelari din lume, dezvoltat de Essilor International. Am aflat ca razele soarelui ne afecteaza foarte tare vederea si ca aceste lentile sunt cele mai avansate si create impreuna cu unul din cei mai mare cercetatori in domeniul optometriei, domnul Karl Citek.

Asa ca de 3 zile  port niste ochelari speciali cu lentile Crizal Forte UV, care ma protejeaza si de razele solare care vin din spate sau lateral si se reflecta pe suprafata interioara a lentilei. Desi reprezinta intre 10-50 % din razele solare care ne afecteaza ochiul, celelalte lentile nu tin cont de acest fapt. Lentilele se dezaburesc rapid, au protectie impotriva zgarieturilor, picurilor de apa si prafului.

Stiati ca ochii nu ne sunt afectati doar in zilele insorite de vara ci tot timpul anului cand e lumina afara. Anual peste 15 milioane de oameni isi pierd vederea din cauza cataractei, iar 20 % din cauza razelor UV. Si pentru ca anul 2012 se preconizeaza a fi cel mai  activ din punct de vedere al furtunilor solare din ultimii 50 de ani, lentilele astea imi vin la fix.

Cred ca vederea este unul dintre cele mai pretioase lucruri de care trebuie sa avem maxim grija.
Tu cand ti-ai facut ultimul control oftalmologic ?

Next Post

3 tipuri de oameni

6 iunie 2012 7
10 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.