Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Stimularea consumului si cresterea economica ?

By on 3 martie 2011 1 1541 Views

http://www.zf.ro/eveniment/isarescu-stimularea-consumului-este-o-idee-proasta-si-cum-sa-creasca-economia-cum-comentati-8007271

Isărescu: Stimularea consumului este o idee proastă. Şi cum să crească economia? Cum comentaţi?

———————————————————————————————

Ipoteza cresterii economice prin stimularea consumului este fezabila doar pornind de la premisa ca un procent important din cetatenii Romaniei au economii. Iar stimularea introducerii acestor bani in economie, ar duce la cresterea economica. Practic nu poti creste economic fara sa produci valoare sau fara sa o aduci prin investitii interne si straine directe.

Fara dubiu, rata de indatorare a romanilor fata de banci este foarte ridicata ( la fel cum este si rata insolvabilitatii) datorita regresului economic provocat de masurile politice si de contextul economic global. Ori daca nu ai bani, nu ai cum sa consumi mai mult, decat imprumutandu-te ! Iar experienta ne-a dovedit ca acest lucru este gresit.

Cum avem crestere economica ? Prin cresterea productivitatii muncii, prin stimularea mediului de afaceri, prin cresterea ponderii ISD in economie, prin accesarea fondurilor europene, prin cresterea calitatii serviciilor.

Mai scurt : prin multa munca facuta cu ( si mai mult) cap.

Sa aveti spor !


1 Comment
  • Mirela 13 ani ago

    Pai daca se stie lucrul asta, de ce nu se actioneaza? Au si solutii, stimularea investitiilor, cresterea productivitatii… etc! Ce mai ateapta? Probabil sa ne ducem de rapa de tot, ei au resurse!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.