Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14
12 octombrie 2016

De ce sa infiintezi o companie in Elvetia?

By 0 6210 Views

Elvetia este o tara recunoscuta in plan mondial pentru diferite lucruri, de la ciocolata si ceasurile de calitate, pana la frumusetea muntilor Alpi si siguranta oferita de bancile elvetiene. Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca Elvetia este una dintre cele mai populare tari din Europa pentru investitorii straini.

Interesul pentru Elvetia ca ”punct fierbinte” in lumea afacerilor nu a scazut nici acum, ba chiar dimpotriva. Guvernul elvetian sustine in continuare un mediu de afaceri foarte atractiv prin masurile economice menite sa incurajeze investitorii straini sa isi deschida companii sau filiale de companii in Elvetia.

Avantajele oferite de companiile elvetiene

Principalul avantaj economic al companiilor infiintate in Elvetia este acela ca taxele si impozitele pentru persoanele juridice sunt mai scazute, comparativ cu alte tari puternic dezvoltate. Pe langa reducerile de impozite de care beneficiaza investitorii straini, administratile cantonale se afla intr-o adevarata competitie pentru a oferi taxe cantonale si municipale scazute, atragand astfel tot mai multi investitori. Este o situatie in care toata lumea are de castigat. Antreprenorii care vor sa isi deschida o afacere sau companiile care isi deschid filiale beneficiaza de pe urma taxelor mai mici, iar cantoanele atrag mai multi investitori platitori de taxe si impozite.

Pe langa acest principal avantaj, trebuie mentionat si faptul ca Elvetia a incheiat mai multe tratate pentru evitarea dublei impozitari cu tari in Europa si de pe tot mapamondul, inclusiv cu Romania. Asadar, nu exista pericolul ca o companie sa fie impozitatata de doua ori, atat in Elvetia, cat si in Romania.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi o companie in Elvetia

Elvetia ofera un mediu de afaceri destul de accesibil,  care nu necesita investitii foarte mari. Cea mai simpla metoda prin care iti poti deschide o companie in Elvetia este infiintarea unui GmbH. GmbH-ul este practic o societate cu raspundere limitata (SRL), ceea ce inseamna ca actionarul sau actionarii companiei nu pot fi trasi la raspundere pentru sume care depasesc investitiile lor in compania respectiva, in cazul in care aceasta intra in faliment.

Pentru un GmbH, este nevoie ca actionarul sau actionarii sa asigure un capital social minim de 20.000 de franci elvetieni. Documentele necesare pentru infiintarea companiei trebuie autentificate de un notar elvetian, dupa care se deschide un cont bancar in care este depozitat capitalul. Orice companie infiintata in Elvetia are nevoie si de un sediu social, adica o adresa la care reprezentantii acesteia pot fi contactati, chiar daca nu este si locul in care isi desfasoara activitatea. Dupa aceea, compania este inregistrata la Registrul Comertului din Elvetia.

Mai multe informatii despre procesul de inregistrare al unei companii elvetiene, dar si despre alte tipuri de companii care pot fi infiintate in Elvetia va pot fi oferite de SIG Romania. Aceasta este o firma specializata tocmai in infiintarea de companii in Elvetia, insa ofera si alte servicii precum contabilitate, planificare fiscala sau administare corporativa. Totodata, ei pot oferi tot sprijinul necesar persoanelor care doresc sa obtina permise de munca in Elvetia.

SIG Romania este filiala romaneasca a firmei SIG Fiduciaire din Elvetia, care ofera si alte facilitati clientilor sai, precum posibilitatea de inchiria birouri intr-un centru de afaceri din Elvetia sau de a deschide un birou virtual in aceasta tara.

Firma are prezenta europeana in 5 tari si beneficiaza de aportul unei intregi retele de experti, care include avocati si contabili foarte bine familiarizati cu legislatia elvetiana si cu cea europeana. Acesti experti asigura servicii de cea mai inalta calitate penru companii mici si mijlocii, care doresc sa isi extinda activitatea in plan European, insa si pentru antreprenorii care doresc sa isi deschida propria afacere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.