Saturday, December 21, 2024

Statul contra profesorilor : subminarea economiei ?

By on 14 noiembrie 2010 3 1946 Views

Doua  instante judecatoresti ( Valcea, Calarasi) au decis ca taierea salariilor din sectorul bugetar cu 25 % incalca drepturile omului prin implicarea unui tert intr-un contract de munca incheiat intre 2 parti. Celelalte motivatii le puteti gasi aici : http://www.juridice.ro/126741/tribunalul-valcea-reducerea-cu-25-a-drepturilor-salariale.html .

Prin aceasta masura kamikaze, si altele, parerea mea este ca pe langa nerespectarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, ne confruntam cu subminarea economiei nationale chiar de catre guvernul tarii. Cum ? E destul de simplu, un procent ridicat al populatiei tarii noastre are credite la banci. Creditele au fost luate la un nivel salarial care le asigura acestora solvabilitate, adica nivelul salariului le permitea sa-si plateasca rata si sa traiasca. Dupa taierea salariilor, care a fost facuta fara nici un act aditional, printr-o lege a unui organism tert, foarte multi au iesit din solvabilitate, altii au ramas, matematic, insa sunt in imposibilitatea de a-si achita toate platile. Si de aici se creeaza un cerc vicios cu efecte dezastruoase asupra economiei : scaderea consumului, intrarea in colaps a sectorului tertiar,  cresterea imigrarii personalului bine pregatit ( specialisti, doctori, profesori), scaderea nivelului calitatii sectoarelor de invatamant si sanatate (daca mai au unde sa scada) si asa mai departe.

Desi cu o sentinta judecatoreasca in fata, salariile vor veni tot scazute, pentru ca traim in tara unde “Curtea Constitutionala este o institutie penibila”, unde o lege promulgata nu se aplica si asa mai departe. Apropo de asta, avand in vedere legea maririi salariilor profesorilor si legea scaderii salariilor profesorilor, avem practic o scadere a salariilor cu 75 %  ( 50% din cresterea care nu  a avut niciodata loc, si 25 din scaderea cea noua). Daca ne batem joc de profesorii nostri inseamna ca suntem pe calea cea buna pentru a trai bine.

Subminarea economiei nationale este o infractiune impotriva sigurantei statului, deci trageti concluziile.

Next Post

Mediasul pensionarilor ?

1 februarie 2011 11
3 Comments
  • anonimus 14 ani ago

    ee si ştii ce va fi interesant! acu toata lumea o să actioneze in instanta statul pentru scaderile de 25%, şi o sa inceapa sa apara si hotarari judecatoresti care sa dea dreptate statului, pentru ca in sistemul juridic din Romania, un judecator nu este obligat sa tina seama de alte hotarâri judecatoresti chiar in cazuri asemanatoare,e principiul aplicabilitatii unei hotarâri inter partes,adica doar partilor aflate in acea cauza, astfel vor incepe sa apara cetateni nemultumiti pentru ca l`i sa respins actiunea. Şi atunci să vezi taraboi 😀 iar referitor la cei care au castigat in instanta pe diverse motive unii au mers pe incalcarea drepturilor iar ceilalti pe neconstitutionalitate parca, nu stiu in ce masura pot forta de constrangere a acelor hotarari judecatoresti va putea fi aplicata statului! sunt extrem de curios cum vor decurge lucrurile! abea astept balacareala tv :d

  • anonimus 14 ani ago

    poate forta de constrangere a acelor hotarâri judecatoresti sa fie aplicata statului*

  • […] profesorilor le-au fost diminuate salariile cu 75 %, si li s-a recomandat sa-si mai gaseasca o […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.