Sunday, April 14, 2024

Spaga & vamesii corupti

By on 9 februarie 2011 2 1421 Views

Probabil ca sunteti la curent cu arestarile ce se fac in dosarul vamilor. Prima experienta vamala, ca sa zic asa am avut-o prin 2002 cand am fost prima oara la sora mea in Spania. Atunci, doi vamesi maghiari mi-au sutit pasaportul si au plecat cu el, dupa ce mi-au vandalizat bagajele si mi-au violat intimitatea, uitandu-se in albumul de poze pe care il ducea sorei mele. Nu ca era ceva de ascuns, ci pur si simplu ca era ceva personal. Apoi a trebuit sa dau 20 euro spaga sa-mi primesc pasaportul.

Si de atunci de fiecare data cand am fost, la controale, la adunat 5 euro pentru vames si asa mai departe am participat tacit. La fiecare verificare a vamesilor mi-a fost retinut pasaportul si verificat. Probabil am fata de infractor sau ceva…in fine.

Atata timp cat ii dai unui om puterea de a interveni in libertatea unui alt om in ceea ce priveste tranzitul, bagajul sau orice lucru, o sa ai spagari gramada. Iar acestia iti vor face, tie ca institutie sau ce-oi fi, niste pagube infinit mai insemnate decat daca ai lasa omul sa fie liber si responsabil sa faca ce vrea, atata timp cat respecta si celuilalt acest drept. Daca nu, o sa ai abuzuri, delapidari, infractiuni si tot ce-ti imaginezi si mai ales nu.

Sunt partizanul Uniunii Europene, globalizarii si libertatilor individuale. Iar meseria de vames este prin natura jobului si natura omului drumul sigur catre abuzuri, spaga si ilegalitati. Nu cred ca exista un vames care sa nu fi luat spaga, macar de o “sicola” cum zice un prieten. Altii, multi altii, au luat de milioane de euro si toti, chiar cred ca toti, au abuzat de functia pe care o au !

2 Comments
  • anonimus 13 ani ago

    Hai sa iti zic o faza tare, vamesi sunt functionari publici, iar arestarea in vederea judecari nu este o INCETARE a raporturilor de servici, ci doar o SUSPENDARE temporara, care e diferenta? pai diferenta e ca din momentul suspendari si pana la existenta unei hotarari de judecata irevocabile, vamesul in calitatea sa de functionar este platit in virtutea principiului prezumtiei de nevinovatie, asa ca alti bani risipiti fara rost pt ca legislatie este IDIOATA!!!!cand putea exista o precizare expresa care sa prevada incetarea primirii remuneratiei, dar din nou dc mama draq sa ne stresam, noi dam frate ca e de unde, doar de asta luam de la pensionari sa dam in alta parte :)) vai de capu lor si implicit al nostru

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.