Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Soselele si cat ne costa transportul in Romania

By on 11 februarie 2011 3 1743 Views

Ma gandeam zilele trecute cat de mult ne costa transportul in Romania si cat de mult ne costa sa nu avem sosele. Mai mult decat sa avem sosele ! Insa cei care ar trebui sa le construiasca fac ce fac de mult si nu fac aproape nimic. Doar inaugureaza autostrazi de 42 de km…va da-ti seama, ce penibil ! Cand tari, ca Spania, au  9000 de km de autostrada si noi taiem panglica la 42 …noi, fratii lor din UE…

Sa revenim, deci avem o data costul rovignetei ( cel putin 120 lei pe an), apoi costul carburantului ( unde peste 55 % din pret sunt accize si taxe) si cele mai insemnate : costurile de reparatii si intretinere a autoturismelor. Pai de doua ori pe an sau macar anual trebuie sa-ti schimb rulmenti, capete de bara, directie si alte asemenea piese. Pretul lor depinde de la masina la masina dar nu este deloc insemnat, este chiar foarte insemnat.  Apoi platim pretul timpului pe care-l petrecem in masina la semafoare, gropi, denivelari, directionari si asa mai departe. Apoi platim cu nervii triliardele de gropi pe care le luam si care nu sunt niciodata semnalizate.

De alte chestii de genul consumabile, asigurari, casco, parcari, amenzi nu mai zic.

Ideea e ca ne costa imens de mult transportul in Romania, ne costa mult mai mult sa n-avem sosele, decat sa le avem. Diferenta este ca noi platim ca n-avem sosele, si ca sa avem, tot noi platim, dar avem un intermediar : statul roman- si aici se incheie tot.

Alternativa ar fi bicicleta si mersul pe jos, insa de cele mai multe ori mersul cu bicicleta ne poate costa viata…. Sa circulati bine !

Next Post

Dragobete sau Valentine’s ?

21 februarie 2011 4
3 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.