Wednesday, June 19, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Social Media Summit #Sibiu – part 1

By on 12 mai 2011 6 2450 Views

Ieri am avut placerea sa particip la Social Media Summit, la Sibiu. Evenimentul a fost organizat de revista Biz, impreuna cu agentia The Group, la Hotel Continental Forum.

Am participat atat din perspectiva de om de marketing & comunicare cat si de blogger si va voi scrie din ambele perspective. Din Medias, au mai participat Mircea Hodarnau si Daninho.

Programul complet il puteti citi aici, iar dintre speakeri au fost :

Primul lucru pe care l-am castigat din aceasta experienta este ca am descoperit Revista Biz si echipa din spatele acesteia.

Apoi, prezentarea lui Bobby Voicu despre Strategii de Social Media mi  s-a parut cea mai completa si mai profesionala, cu resurse necesare/posibile, strategii,  indicatori de performanta, hinturi s.a.m.d. Ne-a promis ca va pune prezentarea pe SlideShare si atunci o voi pune si aici.

Foarte multe companii gresesc cand intra in Social media, avand premise si scopuri gresite.  Unele companii nu au de ce sa fie in Social media, pentru altele este ineficient. Dar cel mai rau este sa incepi o campanie Social media fara resursele necesare, fara o strategie si fara un plan bine pus la punct. Campaniile de Social media au rezultate pe termen mediu si lung, nu sunt campanii de BTL, desi pot genera vanzari imediat, daca sunt bine gandite.

De asemenea, foarte multe companii – in special cele mici si mijlocii, si asta e observatie personala, isi fac conturi pe Facebook, Twitter, un blog si gata. Nu scriu, nu comunica, nu relationeaza, nu creeaza contacte. Social Media inseamna interactiuni, inseamna relationare, nu inseamna informare intr-o singura directie. E un lucru pe care multi nu-l inteleg si normal, nu au rezultate deloc !

Ciprian Stavar a tinut un discurs interactiv si deosebit de interesant despre spiritul mioritic, legende si social Media.

Mihaela Nicola, CEO The Group, a vorbit despre companie, campaniile lor de Social Media, despre transformarea PR-ului clasic si nevoia de adaptare la noile tendinte.

Zoso a vorbit despre Influenceri, rolul lor in societate si cum pot acestia influenta comunitatile. Una  din observatiile din public a fost ca acesti influentatori ar putea dauna comunitatilor prin faptul ca pot recomanda produse/servicii/idei proaste.  O observatie gresita care pleaca de la premisa ca membrii comunitatii nu sunt in stare sa ia propriile decizii bazate pe propriile rationamente.

Chinezu a lansat proiectul Blogal Initiative si a vorbit despre bloggerii poeti, care pe mine ma amuza teribil si bloggerii care vor sa faca ceva din social media.

Partea a doua intr-o postare ulterioara !

 

Next Post

Social Media Summit – part 2

13 mai 2011 1
6 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.