Monday, July 22, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Seminar despre limba romana la Medias

By on 20 martie 2013 0 1452 Views
Daca tot va scriam de prescurtari absurde si de statusuri lamentabile, iata un eveniment pro vorbire corecta si anti denigrarea limbii romane :
Asociaţia “SIC a Liberei Gândiri” Mediaş  alcatuita din tineri care doresc sa isi imbunatateasca cunostiintele si având ca partener principal organizatia Tineretului National Liberal Mediaş(TNL MEDIAS) care ofera ocazia tineriilor sa se implice in actiuni civice si culturale din mun Medias, organizează seminarul „The ROMANIAN LAUNGUAGE. Adevăr şi provocare”. Acest eveniment este adresat adolescenţilor .
“Motivul organizarii acestui seminar este să aducem la cunoştinţă tinerilor, urmările ce rezultă din folosirea incorectă a limbajului de pe reţelele de socializare şi/sau telefoane mobile.
Ţinem să mentionăm faptul că acest seminar nu are legătură cu şcoala, dorindu-se a fi unul interactiv  şi care sa fie cât se poate de atractiv şi stimulant pentru participanti.
Scopul acestui seminar este de a-i face pe tineri să conştientizeze folosirea corectă al lexicului românesc cât si de a păstra bogăţia lexicală a limbii române în condiţiile atacurilor neologice (cuvinte provenite din alte limbii) şi a prescurtărilor provenite din mediile informatice şi de telecomunicaţi.
Temele sunt:
1) Sărăcirea limbajului sub influenţa noilor canale media;
2) Contribuţia interferenţelor politico- culturale la formarea limbii române;
3) Evoluţia limbii române – aspecte fonetice şi ortografice actuale.
Pentru susţinerea acestor teme am invitat trei lectori cu studii de specialitate atât din Mediaş cât şi din Sibiu.
Seminarul va avea loc joi, 21 martie 2013, începand cu ora 17:00, în cadrul Biblioteci Municipale „St. L. Roth” , Mediaş, str. Piaţa Regele Ferdinand I, Nr. 1. Estimăm că durata evenimentului va fi de aproximativ, o oră.
In cadrul seminarului oferim si un concurs de slogane pentru proiect in care castigatorul  locul I este premiat cu o sedinţă foto la un studio foto din Mediaş (singur sau pereche);Subliniem faptul că intrarea la seminar este GRATUITĂ!!!
Pentru mai multe informaţii si inscrieri puteţi apela la numărul de telefon: 0369/449846 sau vizualiza evenimentul pe facebook la adresa  http://www.facebook.com/events/589041734442282/” mi-au transmis organizatorii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.