Tuesday, September 26, 2023

Restaurantul Chinezesc Zen si Dan Ilcus va invita la spectacolul de poezie si folk Santinele.

Vor concerta:

NICU ZOTTA, prima dată într-un eveniment public oficial la Mediaş.

CĂTĂLIN STEPA, prima dată într-un concert privat la Mediaş.

CRISTIAN PUSTAI, prima dată oficial, într-un eveniment public.

Responsabil de culoare şi improvizaţie: Corneliu Lăpădatu.

Pentru rezervări şi informații: 0749060552 / 0754497829

Rezervările se fac numai pe bază de bilet.

Suport artist: 30 lei.

Despre invitati: 

Nicu Zotta este unul dintre puţinii artişti de calibru care s-au copt în afara Cenaclului Flacăra. Valoarea sa a fost recunoscută de lumea bună a folkului românesc, mărturie stând zecile de premii serioase dintre care amintim doar Premiul individual folk la Cântarea României (1987), Premiul Vali Sterian (Om bun 2007), Trofeul Festivalului Om Bun (2008), Premiul Radio France Internaţional (Călăraşi), de mai multe ori Premiul I şi Trofeul Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” de la Tg. Jiu, Trofeul Gil Ioniţă (Oneşti), Trofeul Bucovinei (Vatra Dornei 2008), Premiul special la Festivalul Castanelor (Ploieşti), Brăila, s.a.

Cătălin Stepa. Om al Văii, de profesie jandarm montan la Straja, “eroul de pe DN7A”, cel care duce “o frumoasă povară” (Nicu Alifantis). Împins de la spate de Victor Socaciu, este unul dintre artiştii valoroşi ai generaţiei sale. A iniţiat din 2010 spectacolul de folk ”Cântec pentru prieteni – În Memoriam Tatiana Stepa, organizat iniţial în Petroşani şi ulterior la Palatul Cultural din Lupeni.

Corneliu Ioan Lăpădatu a mai apărut în concerte la Mediaş alături de Ovidiu Mihăilescu (Carnaval) şi Emeric Imre (Ipostaze).

A urmat Şcoala Militară de Muzică din Bucureşti (1971), membru în Fanfara Şcolii Militare de Ofiţeri din Sibiu şi în Big Band-ul Casei Armatei din Sibiu la chitara şi trombon. De-a lungul carierei a abordat fenomenul muzical din multiple unghiuri începând de la muzica orchestrală şi până la folclor, rock sau jazz. A fost membru în mai multe formaţii artistice sau trupe cum ar fi RIFF, Prefix 924, Transilvania Band, Radu Ghizășan Band, Snaco Dixie Jazz Band, Acoustic Band Jazz, Sonic, Meridian & Spectral Group, Orchestra Hermannstadt “07, Salt Band, s.a. A participat la numeroase spectacole sau turnee, în ţară şi în străinătate, amintind aici spectacolul “Cenuşa timpului” sau “ROMANIAN JAZZ & JAM” – organizat de Institutul Cultural Român din Viena.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.