Monday, July 22, 2024

Pretul si valoarea

By on 11 ianuarie 2016 2 1722 Views

Cred ca cel mai misto lucru la Kaufland Medias este magazinul Inmedio. Cafea gustoasa si mare ( 3 lei, butonul 6 Caffe Late – incercati!), reviste si carti bune. Ieri mi-a atras atentia un titlu “Cele 5 alegeri care-ti determina viata” – Rejean Labelle. Am luat-o, m-am uitat pe spate, mi-a atras atentia pretul – 5 lei. Am pus-o la loc. Cat de valoroasa si ce informatii imi poate transmite o carte cu 5 lei !? Am asociat imediat pretul cu valoarea. Adica mi s-a parut prea ieftina sa aiba vreo valoare si sa merite timpul investit. Dar m-am razgandit rapid si am luat-o la rasfoit. Mi s-a parut interesanta si am cumparat-o. Si-mi pare bine.

Experienta imi intareste convingerea ca lucrurile valoroase trebuie pretuite. Da, pretuite la adevarata lor valoare. De aceea, de exemplu, am vrut ca festivalul de folk sa aiba bilet de intrare si tot de aceea sunt circumspect la gratuitati.

Ce parere ai despre acest subiect?

pret-valoare

  Opinii
Next Post

Amalgam de ganduri ecologice

24 ianuarie 2016 1
2 Comments
  • Ina 9 ani ago

    Sunt de acord cu tine ca oamenii tind sa nu acorde valoare lucrurilor gratuite sau ieftine.
    Am observat la cursurile si seminariile gratuite: s-ar putea sa vina oamenii de curiozitate, dar nu vor merge mai departe, nu vor actiona. In schimb, daca platesc (o suma pe care sa o considere substantiala) deja e alta atitudinea.
    Pot sa spun din proprie experienta: am urmat cursul de educator pretanal si pentru ca a fost o suma importanta (pentru bugetul meu), cu siguranta am sa fac tot ce pot pentru a incepe si eu sa tin cursuri, daca ar fi fost gratuit sau mai ieftin, aveam tendinta sa spun ”e ok, am invatat o gramada, dar cam atat”.

  • […] sa va impartasesc un concept interesant din cartea de care va povesteam aici si anume Roata echilibrului vietii. Autorii preiau din cartea “Transformati-va problemele in […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.