Thursday, May 30, 2024

Politici publice la Medias

By on 19 septembrie 2011 5 1863 Views

Joi, 15 Septembrie 2011, am participat la dezbaterea publica a proiectului de politici publice ” Un mediu ambiental placut in orasul Medias”.  Despre etapele elaborarii unei politici publice, puteti citi aici.

Intr-o sala aproape goala, cu participanti doar de varsta a treia, s-a prezentat elaborarea unui plan de combatere a problemei mizeriei din jurul tomberoanelor de gunoi si a aspectului insalubru al orasului din unele perioade.

Acest proiect de politici publice, reprezinta, parerea mea, un model de elaborare a unei solutii viabile la o problema a societatii civile. Felicitari Primariei, Eco-Sal si grupului de consultanti. Din cele 3, de fapt 2 variante de rezolvare si anume – suplimentarea tomberoanelor si a masinilor sau realizarea de statii de colectare subterane, a fost aleasa si recomandata cea din urma. Costul implementarii 1.250.000 Euro.

Ramane intrebarea daca Primaria Medias are resursele necesare implementarii acestei solutii, aceasta analiza fiind necesara in etapa a-3-a a analizarii unei politici publice, atunci cand punem fata in fata posibilele rezolvari, cu resursele reale. La aceasta intrebare mi s-a raspuns ca se are in vedere accesarea unor fonduri europene. Solutia este foarte buna, ramane de vazut orizontul de timp pana cand aceasta se va implementa.

Pana atunci, le-am sugerat sa treaca tomberoanele si zonele de colectare a deseurilor in proprietatea asociatiilor de locatari si sa-i responsabilizeze pe acestia sa se ocupe de acest aspect si sa stranga colaborarea cu societatea care se ocupa de managementul integrat al deseurilor.

 

  Medias
5 Comments
 • Anamaria 13 ani ago

  E grele cu oamenii din ziua de azi 😀

 • Elena 13 ani ago

  interesant… poate ca nu a fost aleasa o data buna pentru aceasta dezbatere, sau nu s-a aflat despre ea indeajuns. daca se va mai face asa dezbatere poate voi veni si eu ( si cu vreo idee ), insa foarte multe blocuri NU mai au asociatii de locatari, astfel incat nu stiu daca propunerea ta va ,,prinde,, sau va avea efect daca s-ar incerca punerea ei in aplicare.

  • Feri 13 ani ago

   Nu mai au asociatii de locatari ? Pai e obligatoriu ! Cum se gospodaresc ?

 • Alin 13 ani ago

  Asociatii de PROPRIETARI, locatar inseamna chirias 🙂 si majoritatea celor care stau la blocuri si-au achizitionat apartamentul intre timp;-)

  • Feri 13 ani ago

   Salut Alin, merci de comment. Si chiriasii fac parte din asociatia de locatari/proprietari care administreaza blocurile…nu ? :). Prin delegare 😛

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.