Nu mai inteleg nimic cu referendumul si cu circul politic actual.
Oare de ce intr-o republica semiprezidentiala, USL nu l-a mai putut rabda pe Basescu inca un an, pana ii expira mandatul ? Oare de ce intreaga clasa politica compromite imaginea Romaniei prin declaratii aberante ?
Daca se desfasoara conform deciziei CCR de ce se boicoteaza referendumul ? Daca acum o saptamana nu aveam nevoie de supravegherea UE a referendumului, acum de ce avem nevoie de un boicot ?
Cine minte mai mult ? USL sau PDL ?
A auzit cineva de consecventa in clasa politica din RO ?
Cine-mi raspunde primul la toate intrebarile prin comment, primeste un premiu surpriza.
Update: Multumesc pentru comment-uri tuturor. Premiul constand intr-o sticla de vin se acorda dnului Ioan Ivan, care hotaraste daca-l bea de bucurie sau de necaz, inainte sau dupa referendum ! 🙂
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
15 Comments
bv feri
Nu mai înțelege nimeni nimc. Presupun că graba USL e legată de nea Voiculascu că era aproape sa fie condamnat. In privința minciunii…. e campionat, se pare fac concurs.
Oricum pe mine mă doare tare că îmi va veni ca și ție parte din factura acestui joc nebun. Eu deja am inceput să plătesc pt jocul acesta.
Nu l-au mai rabdat un an, pentru ca mai sunt 2 ani pana in 2014 :).
E campanie, sunt care pe care,
adio tara, pan'la votare.
E singura lor solutie, si cum traim in RO, scopul scuza mijloacele.
Daca ai un carbune incins in mana, te mai gandesti ca arzi covorul daca ii dai drumul pe jos?
Minciunometru meu nu poate decide care tabara e castigatoare.
Miciunometrul imi spune ca sunt f consecventi.
“My name is Kahn” este un film pe care eu am avut ocazia să-l vizionez (unul dintre puţinele filme), în care am învăţat o lecţie de viaţă, foarte utilă. “În viaţă există doar două tipuri de oameni. Oameni buni şi oameni răi. Oamenii buni fac lucruri bune, iar oamenii răi fac lucruri rele.” Indiferent de partide, de sex, de religie, de…suntem numai două tipuri de oameni.
Traian Băsescu, numai prin declaraţiile care le-a făcut, nu mai vorbesc de măsurile economice luate împotriva poporului român,este fără tăgadă un “om rău”.
Şi acum punctual :
– rămânearea lui Băsescu numai o zi în funcţia de preşedinte scade randamentul redresării economice şi mai mult decât atât va genera în permanenţă conflicte, interpretând după bunul lui plac de “jucător” Constituţia,legile României şi activitatea Guvernului sau a Parlamentlui.
– imaginea României este de dată de interesul internaţional. Dacă vindeam Roşia Montană aşa cum dorea primul nostru cârmaci, aveam o imagine foarte bună. Adevărata imagine a României, este aceea creată de Prinţul Charles.
– boicotarea alegerilor este şansa lui Băsescu de a fi reconfirmat în funcţia de Preşedinte. Întrucât speră să nu participe la vot 50% plus unu din alegătorii “cu drept de vot” din România. Întrucât conform sondajelor Băsescu nu mai este dorit de cetăţenii României.
– normal că PDL-ul întrucât ei au fost la putere “n-şpe” ani. USL-ul este doar de câteva luni. 🙂
– da. Eu am auzit de oameni care au făcut puşcărie politică pentru că au fost consecvenţi cu principiile şi valorile lor. (Iuliu Maniu, Corneliu Coposu,etc.)A, şi era să mă uit pe mine. 🙂
Eu ştiu că întrebările tale au fost retorice. Clasa politică, nu numai din România, este criticată de toate popoarele. Criza Mondială face parte din războiul economic în care şi noi suntem un pion.
Eu nutresc speranţa, ca atunci când vei ajunge în locul domnului Neamţu, să nu îndrumi concetăţenii să-şi exprime dreptul de vot. :))
M-ai provocat sa ma uit si eu la filmul respectiv, il voi cauta. Totusi eu as cataloga oamenii in de buna credinta sau de rea credinta mai degraba decat in buni sau rai, cum am scris aici : https://feriteglas.net/3-tipuri-de-oameni/06/2012
Multumesc de raspunsuri, nu erau retorice, chiar nu inteleg anumite chestiuni :).
Ce presedinte dupa 8 ani de condus nu este uzat in fata alegatorilor, mai ales prin criza asta economica. Sa aflu unu sa-l dau exemplu. Cand a fost votat, a fost votat pe 5 ani si gata. Si asta ni se trage tot de la Nastase, care se pregatea in 2004 sa ne “pastoreasca”. Cat a fost la putere PDL-ul din 2000 incoace ?2000-2004 Guvernul Adrian Nastase. 2004-2008 Guvernul Tariceanu. De abia din 2008 incepe Guvernarea Boc, cu sincopele de rigoare, urmata de scurta Guvernare Ungureanu. Per total 4 ani de PDL.Randamentul redresarii economice nu e in sarcina presedintelui.Constitutia spune: Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.
Ok, dar putina consecventa in declaratii si fapte cred ca ar fi dezirabile…
Semiprezidentiala? Ma indoiesc. E drept ca TB isi cam depaseste atributiile, fiind "jucator", o mai the see you parul, gen Rosia M, dar de aici pana la semiprezidentiala mai e. Asta e 1. 2) Costurile legate de o campanie electorala, foarte scurta sunt imense si in mod normal, suportate de un singur om, ales legitim. See you precizarea ca vine imediat dupa o campanie, la alegerile locale, unde multa lume s-a zbatut, convins pe unul si pe altul, dezamagiri, bani din buzunar, sanatate pierduta si toate alea.3) Lupta, de data asta, e una singura, parerea mea, lupta impotriva totalitarismului. Vrei tot, ilegitim, si vrei asta acum. Batalia asta nu se desfasoara pentru romani, multe altele fiind macar imbracate in hainele unei asa numite democratii 4) A sta acasa nu e numai un boicot, ci o lehamite. Nu asa se face.Am votata deja, nu am de ce sa reconfirm.. 5) Are PDL-ul de tras destul dupa masurile luate, unde nu a reusit nici macar sa explice de ce au trebuit luate, de tras dupa arogantii si hotii lor. Dar USL-ul e dincolo de astea. Scopul e puterea, din pacate see you orice pret. Cine minte mai mult, e clar. 6) Exista consecventa, dar e atat de rara incat pare exceptie. Si de vina suntem tot noi, pentru ca nu am creat parghiile institutiilor civile care sa-i forteze sa respecte ce trebuie respectat. Poate peste 40 de ani se va gasi forta asta de care e atat nevoie.
aaa…in 2014 sunt alegerile…asa e scuze, merci de comment
Cred ca erau mai multi sa fie condamnati si acum le e frica sa nu fie viceversa, adica sa fie pdlii condamnati, poate ca e o lupta care sa scape si care sa intre…
Feri cred ca materialul pe care il vei citi din linkul de mai jos te va putea edifica cel mai bine.
Si atentie, este scris in 2010.
Are grupul Motto un cantec de referinta. Traseistul politic. :))
http://pandoras.realitatea.net/life/regimul-national-mafiot-din-romania-1990-2010-27130.html
Multumesc !
Romania . Si acum , da rapid premiul !
Nu exista un partid care se numeste USL. Macar documenteaza-te.
lasa si pe Ponta sa faca primara<scoala>ca asa ajunge,poate,sa nu mai plagieze<copieze>pe viitor