Wednesday, May 22, 2024

Nekta revine in blogosfera pe nekta.ro

By on 3 decembrie 2012 5 3657 Views

Despre Nekta pot sa spun ca a castigat locul I la categoria blog personal la prima si cea de-a doua editie a Medias Blog Awards. Ce a facut Nekta si ce pregateste nou aflati din interviul de mai jos.

Cat timp ai lipsit si mai ales de ce, daca ne poti spune ?

Nekta: Nu e niciun secret!:) Am lipsit cred aproximativ 2 ani, chiar nu pot spune cu exactitate. Îmi amintesc doar foarte clar că era noapte, eram încă studentă, cocoțată în patul supraetajat din cămin și am zis ”gata, delete all files”. Atunci am renunțat la Facebook, blog, twitter, cam tot ce însemna social media. Am vrut o schimbare radicală la vremea aia. Nu m-a mai mulțumit ce făceam, blogul a avut o tentă ușor tristă la un moment și am ajuns să mă pun în postura vizitatorului de blog, mi-am zis ”dacă n-aș scrie eu articolele astea, le-aș citi?”. Răspunsul a fost închiderea nektaconexiuni.

Ai trecut la domeniu .ro castigat la Medias Blog Awards. Ce aduce nou nekta.ro fata de blogul tau vechi ?

Nekta: Mă bucur tare că în sfârșit mă folosesc de premiul câștigat la a doua ediție de Mediaș Blog Awards, cu partea tehnică mă descurc mai greu. Degeaba îmbin cuvinte frumos, când vine vorba de așezarea lor în online sunt o catastrofă. Noroc cu cei de la PRO DIGITAL MEDIA, că m-au ajutat cu site-ul. Dacă nu, eram și azi la stadiul ăla de blog tipic. Pe lângă design, nekta.ro mai aduce nou și videoclipuri: unele articole sunt concepute în așa fel încât să aibă și un clip, sunt ”la pachet” cum ar veni. Mi s-a părut mie că în felul ăsta mă fac înțeleasă mai bine. Plus că, suntem într-o eră super mișto care ne permite să îmbinăm tare frumos audio cu video. Scopul meu nu e să aduc videos impecabile calitativ, ci videos simple, care să ridice măcar un semn de întrebare.

Cat de des estimezi ca vei scrie si care sunt domeniile pe care le abordezi ?

Nekta: O să scriu ori de câte ori o să am ceva cel puțin drăguț de împărtășit. Asta îmi place la nekta.ro, că nu scriu după nicio regulă, nu îmi impune nimeni nimic. E așa un fel de haos divizat în câteva categorii, dar nici alea bătute în cuie. Este PERSONAL, evident secțiunea mea de suflet unde postez efectiv stări de-ale mele, mai este JOURNALISM, acolo am adunat materiale din facultate și recenzii de la petreceri studențești, apoi e RADIO, unde am postat câteva spoturi publicitare realizate la muncă și horoscopul zilei, am observat o afinitate a românilor înspre domeniul astrelor, le place tare să le spui de bine la horoscop, îi motivează.

Ce alte blogguri locale si nationale citesti ?

Să știi că jobul mi-e de așa natură încât accesez zilnic blogurile jurnaliștilor medieșeni, se știu ei care sunt, nu e nevoie să îi menționez, dar mă folosesc mult de informațiile lor. Blogul meu de suflet rămâne dobro.ro, cel al lui Mihai Dobrovolschi – are un stil excelent de a se exprima. Foarte pe gustul meu mai scrie și Andi Moisescu. Uite vezi, că tot a fost 1 Decembrie, cu așa români m-aș tot da mare:)

Ce le recomanzi bloggerilor din Medias ?
Pe cei care s-au înscris la Mediaș Blog Awards îi felicit, deja au urcat un trepte pe scara reușitei, chiar dacă își dau sau nu seama. Le recomand să fie cât mai relaxați în articolele lor. Nu încerc să le schimb stilul personal, dar mulți bloggeri din dorința de a crea un text cât mai profi se folosesc de termeni greoi care nu-și au locul acolo și ar putea cădea în penibil.

5 Comments
 • Mihai Buninet 11 ani ago

  Ma bucur ca revine a fost printre primii bloggeri pe care i-am urmarit.

 • Nekta RO 11 ani ago

  mulțumesc frumos 😀

 • Ale Serban 11 ani ago

  proud proud proud…you did it , friend.

 • Nekta RO 11 ani ago

  I did it cuz my good friends inspired me. cire

 • Cosmin Tataru 11 ani ago

  Hey! Ma bucur ca am votat ca membru in juriul Medias Blog Awards la o editie anterioara blogul tau de atunci ca fiind cel mai bun blog personal. Acum ai unul si mai bun, care ma inspira uneori. Bravos!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.