Monday, May 25, 2020

Maine, doneaza sange la #Medias

By on 28 mai 2014 0 1194 Views

Asociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Crucea Rosie Subfiliala Medias si I Love Medias, anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange joi, 29 mai 2014, in Piata Regele Ferdinand, intre orele 8.00 – 15.00. Aceasta sesiune face parte din caravana „O sansa pentru viata”, caravana ce va ajunge in aceasta primavara in 20 de orase din Romania.

Sangele recoltat va fi folosit, pentru pacientii cu arsuri grave sau cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere. Prin cei 450 ml recoltati de la un singur donator, pana la trei victime pot fi ajutate sa se recupereze.

Toti mediesenii care indeplinesc conditiile minime pentru a fi donator sunt asteptati sa doneze sange benevol (fara bonuri valorice) in unitatea mobila, care va fi amplasata in Piata Regele Ferdinand. Orice donator trebuie sa fie sanatos si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
  • greutate 50 – 100kg femeile si 60 – 100kg barbatii
  • trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale
  • sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
  • femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe www.pentruviata.org

Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.