Tuesday, September 26, 2023

Lansare de album si carte maine la #medias

By on 2 ianuarie 2013 1 1461 Views

Marius Matache isi va lansa primul album de muzica folk la Medias. Evenimentul va avea loc maine, 3 Ianuarie 2013 la Restaurant Illusion, incepand cu ora 20:00. Cu aceasta ocazia poetul Sorin Poclitaru isi va lansa cartea de poezii Ghinionul de a fi norocos.

“HOINAR prin Piața Matache e primul meu album și au trecut 4 ani de la terminarea înregistrărilor și până la apariția lui. De ce? Pentru că muzica folk nu mai e demult main stream, pentru ca discurile in general nu se mai vând, lumea orientându-se spre online. Iar casele de discuri profită de aceste conjuncturi și nu doar că nu investesc în albume de muzică folk, dar emit și pretenții uneori exorbitante.

Albumul include 13 piese, deși plănuisem să fie 14. S-a dovedit, încă o dată, că 13 e cifra mea norocoasă. Am colaborat cu mai mulți prieteni la realizarea lui – Daniel Iancu (care e și producătorul acestui album prin casa de discuri PATRIA Records), Radu Tudoroiu, Mădălin Giambașu, Ovidiu Mihăilescu. Textele pieselor sunt compuse fie de mine, fie de oameni care sunt mai pricepuți ca mine în ale scrisului – Loredana Tudor, Liviu-Florin Jianu, Lucian Avramescu, din nou Ovidiu Mihăilescu.

După 4 ani, deja aș schimba jumătate din orchestrațiile pieselor, voci etc. Îmi dau seama însă că așa trebuie să fie acest album. Sper să fie un album care să placă oamenilor, sunt convins că cei care îl vor cumpăra o vor face, ca de fiecare dată, în primul rând din respect pentru munca celui care a investit în acest album muncă, bani și suflet.

În rest, mă bucur să vin pentru a 7-a oară la Mediaș (7 e cifră magică, nu?) și vă invit să fiți alături de mine la prima lansare a acestui album.” – Marius Matache

Si una din piesele mele favorite :
Marius Matache&Folk Band Imperfect – Colind pentru prieteni

Asculta mai multe audio diverse

Next Post

Despre un festival elitist

10 ianuarie 2013 0
1 Comment
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.