Monday, April 15, 2024

Fara reclame pharma la TV & Radio

By on 15 decembrie 2015 6 2002 Views

Am citit ca se doreste interzicerea reclamelor la farmacii si medicamente pe TV & radio. Mi se pare o masura excelenta pentru ca reclamele respective cresc consumul inutil de medicamente si mai mult decat atat, influenteaza in mod negativ subconstientul telespectatorilor si ascultatorilor. Oamenii s-au obisnuit sa apeleze imediat la chimicale de la primul semn al unei raceli sau chiar inainte, ca “vezi Doamne”, e mai bine sa previi decat sa tratezi. Asa ca ne socam corpul cu tot felul de combinatii chimice, ca am auzit la televizor sau la radio ca e bine…

Pe de alta parte n-am cum sa nu ma gandesc la socul pe care-l vor avea televiziunile si radio-urile, avand in vedere ca o mare parte din incasarile din publicitate vin din industria pharma.

Ce parere ai de aceasta masura ?

doctor-no

  Opinii
Next Post

Eu stiu ca viata mea este visul

7 ianuarie 2016 1
6 Comments
 • Ion Iliescu 8 ani ago

  1. De acord, măsură este bună. “Ffff bună”, cum ar scrie Ponta despre ceva din care îi iasă și lui câștig.
  2. Nu-i nimic rău să iei chimicale când organismul scârție. Oricine a făcut un pic de chimie știe ca nici nu poți lua altceva. Universul asta e făcut din chimicale … Desigur în unele cazuri o frecție ajunge (i.e. fizicale).
  3. La TV nișă va fi ocupată de “suplimente alimentare” ceea ce-i și mai rău. Sau poate revin detergenții în forță? Mie îmi e dor de Magda Catone cu Bonux-ul ei…

 • Sorin Cretu 8 ani ago

  binele comun trebuie pus pe primul loc, chiar daca traim intr-o societate de consum.

 • Sorin Cretu 8 ani ago

  binele comun trebuie pus pe primul loc, chiar daca traim intr-o societate de consum.

 • Anamaria 8 ani ago

  Cred ca e o dezicie foarte buna. Era chiar exagerat.

 • Miruna 8 ani ago

  Eu nu prea iau medicamente, indiferent de ce as avea. Ce-i drept, am fost si ferita de-a lungul timpului de orice afectiune serioasa, iar unele dintre ele chiar necesita produsele farmaceutice. Prefer ceva natural, chiar daca mai scump, dar macar stiu ca sistemul imunitar se va diminua mai lent. Intr-adevar, prefer sa previn decat sa tratez.

 • Șoneriu Casian 8 ani ago

  Este o decizie excelentă, acest lucru trebuia să se schimbe de ceva timp dar mai bine mai târziu decât niciodată. Nici nu ne puteam uita liniștiți la ”Singur acasă” pe PRO TV că intra publicitatea la medicamente :))

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.