Tuesday, September 26, 2023

Editie aniversara a festivalul Folk “Ziua de Maine” Alba Iulia – 20-23 Noiembrie 2014

By on 13 noiembrie 2014 0 1749 Views

Afis imagine - Festival de Folk, 2014Cea de-a X-a editie a festivalului de folk “Ziua de Maine” va avea loc la Alba-Iulia in perioada 20-23 Noiembrie 2014. Este un eveniment pe care nu trebuie sa-l ratati. Impresii personale, inregistrari, fotografii din editiile trecute gasiti cu click pe anul in care a avut loc : 2011 , 2012 , 2013.

Editie aniversara, cu patru zile de concerte

Festivalul-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”  este o marcă a Consiliului Județean Alba și va avea nu trei, ci patru zile de concerte, dintre care prima (joi, 20 noiembrie, ora 19.30) va începe cu spectacolul de teatru După melci, pe muzica lui Nicu Alifantis, cântată live de însuși Alifantis.

Recitaluri ale castigatorilor concursurilor din anii trecuti

Pentru a marca celebrarea celor zece ediții, anul acesta programul a fost îmbogățit cu recitalurile celor care, de-a lungul timpului, au câștigat concursul festivalului. Astfel, fiecare seară de festival va începe cu concertele lui Silvan Stâncel, Grupul Litua, Alexandra Sidor, Alexandra Andrei, Cosmin Vaman și Mihai Boicu.

Mari nume ale muzicii folk din Romania

Concertele din fiecare seară (ora 18.30) vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și vor fi susținute de cele mai mari nume ale folkului autohton contemporan: Vali Șerban, Mircea Vintilă, Mircea Rusu, Dan Andrei Aldea, Florin Săsărman, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alexandru Andrieș și Mircea Baniciu.

Concurs si gala laureatilor

În a doua și a treia zi de festival – vineri și sâmbătă, de la orele 18.30 – va fi concursul tinerilor folkiști, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tot aici va avea loc premierea acestora, în cadrul Galei Laureaților, duminică, de la ora 18.30.

Juriul concursului din cadrul festivalului este format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Ioana Bogățan, Călin Bulac, Daniel Avram, Claudiu Marean și Mihai Boicu

Lansari de carte, cd-uri si after-party-uri

Pe lângă recitalurile de folk din Casa de Cultură a Sindicatelor, vor fi o serie de evenimente conexe: lansări de carte, lansări de albume folk și afterparty-uri. În fiecare zi de festival, artiștii și jurnaliștii din festival sunt invitați la ceea ce a devenit, deja, tradiționala „Cafea cu folk”, de la Art Café Downtown, ora 11.30. Și în acest an, în fiecare zi de festival va fi realizat ziarul „Ziua de Mâine”, ca mijloc de promovare a evenimentelor și personalităților din festival.

Biletele s-au pus în vânzare în data de 05 noiembrie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 18 lei iar prețul unui abonament (pentru cele patru zile de spectacole) este de 60 lei.

Detalii: www.folkalba.ro și www.facebook.com/ziuademaine

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.