Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Economie prin iluminatul cu led

By on 15 iunie 2015 1 1633 Views

Reducerea costurilor si eficientizarea utilizarii resurselor sunt preocupari de baza in managementul companiilor. Pe langa cresterea vanzarilor si dezvoltarea portofoliului de clienti, in ultima perioada se acorda o atentie tot mai mare monitorizarii si reducerii costurilor. Iar cand vine vorba de costuri cele mai mari reduceri le putem face la energie. O tehnologie care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si a redus drastic cheltuielile cu energia electrica este iluminatul cu led.

Conform statisticilor se pot face economii de pana la 75% folosind aceste sisteme de iluminat. Avem un exemplu chiar langa Medias, la Copsa Mica, prima localitate care a trecut pe iluminat pe led in toate spatiile publice si pe stalpii de pe marginea drumului. Astfel, conform Primariei Copsa Mica, factura de curent aferenta iluminatului public a scazut de la 20.000 lei pe luna la 4000 lei. O economie demna de luat in seama.

Am vazut la multe hoteluri si restaurante corpuri de iluminat cu led-uri. Imi dau seama ca in astfel de locuri dar si in cladirile de birouri sau in casele private aceasta noua tehnologie poate reduce considerabil bugetul de cheltuieli administrative. Exista tot felul de becuri, spoturi, tuburi care se pot integra si adapta oricarui design interior sau exterior.

Fie ca e vorba de o cladire noua sau una deja construita puteti beneficia de consultanta in implementarea unui sistem integrat pe led-uri. Compania LightSmart Consulting, de exemplu ofera aceasta parte de studiu, analiza, calcul si audit energetic. Astfel veti putea stii exact care sunt economiile pe care le faceti si in cat timp va puteti amortiza investitia. In spatiile publice, gen magazine, restaurant, hoteluri dar si in spatiile de birouri, tipul si intensitatea luminii sunt foarte importante. Fac parte din designul interior si pot contribui la productivitate asa ca eu intotdeauna recomand sa lucrati cu profesionisti care pot masura parametrii luminotehnici cu aparatura calibrata. Stiu cazuri in care lumina proasta dintr-un magazin a fost unul din motivele care a dus la falimentul acestuia. Oamenii ocoleau efectiv magazinul pentru ca era prea intunecat iar marfa nu era pusa in valoare.

iluminat led

  Utile
Next Post

Integrator de solutii pentru birou

22 iunie 2015 0
1 Comment
  • […] Am vazut pe Facebook un articol cu titlul “10 lucruri care ma enerveaza la un restaurant”, iar unul din ele era ca unele farfurii sunt prea mari, altele prea mici. Altul ca lumina e prea slaba sau prea puternica. In principiu te poate enerva orice, oriunde. Pana la urma depinde de tine. Ai mers in concediu sa te bucuri de timpul liber sau sa te enervezi si sa-ti consumi timpul cu pata de rugina din baie sau lipsa canalelor TV de stiri? Ai mers la restaurant sa mananci si sa te bucuri de compania unei persoane dragi sau sa masori farfuriile si sa faci masuratori luminotehnice? […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.