Sunday, April 14, 2024

Dezamagiri personale – ed. 4 – Clubul Alpin German vs Romania

By on 7 martie 2013 2 1768 Views

La Targul International de turism de la Munchen, Clubul Alpin German ( Deutscher Alpenverein) a avut jumatate de hala cu o dimensiune impresionanta in care s-au prezentat cabanele si sporturile montane, circuitele organizate, unde participantii au putut sa faca escalada, sa traga cu arcul, sa se plimbe cu bicicleta sau sa-si cumpere echipament. Clubul Alpin German are peste 40.000 de mii de membrii. Clubul Alpin Roman cati membrii are ? Cred ca de 100 de ori mai putini.

In Romania, in loc sa ne coagulam intr-o structura unica cu viziune strategica, cu un obiectiv clar, ne disipam in mii de clubulete fara niciun rost, doar ca sa fim si noi presedinti, vicepresedinti si secretar general. Pentru ca da bine la Ego si nu-l putem vedea bine pe X si Y. In rest, ce facem pentru comunitate sau pentru promovarea sportului si a naturii, nu mai conteaza.

Next Post

Oamenii si internetul – tipologii

30 martie 2013 0
2 Comments
  • Clubul Alpin German (Deutscher Alpenverein – DAV) are peste 1.000.000 (UNMILION) membri! Nu doar 40.000 cum gresit e scris in articol…. (Si nu e singurul club montan din Germania!). De mentionat insa ca cele vreo 350 de sectii DAV au fiecare personalitate juridica proprie, si deci lasa o marja pentru anumita individualitate… La CAR cate structuri teritoriale au statut de Filiala? In plus, in Romania, o coagulare nationala sub emblema CAR a fost dur sumbinata de luptele fratricide din conducerea clubului atat de la inceputul anilor '90, cand se balacareau in presa N.Baticu cu S.Cunescu, cat si de scandalurile si abuzurile altora (vezi dee ex. E.Popescu)…. convulsiile astea repetate au facut ca multi oameni care de principiu s-ar fi alaturat CAR sa ramana "pe margine". S-a spulberat un capital de incredere care acum se reconstruieste cu greu, mai ales ca exista un teren general nefavorabil in Romania pentru asociativitate dpdv al mentalitatilor, al normelor legale etc.

  • […] de a ne uni si de pune osul pentru a face ceva impreuna, pe invidii si ego-uri lamentabile si pe mentalitati, se pare ca e vorba si de resurse. Si noi, la Dianthus, vrem sa construim un centru de vacanta […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.