Thursday, May 30, 2024

Personal n-am nimic cu sarbatorile “importate” sau “imprumutate” din alte culturi. E bine sa sarbatoresti cu orice ocazie. Ma refer aici la Valentine’s Day, Halloween, October Fest si asa mai departe. Dar ma intreb de ce nu am imprumutat si altfel de sarbatori, cum ar fi cea de azi – Ziua Recunostintei. O zi in care sa lasam nemultumirile si grijile si sa-i multumim lui Dumnezeu (si nu numai) pentru ceea ce avem, pentru roadele anului care a trecut.

In mod normal, parerea mea este ar trebui sa practicam recunostinta zilnic, in fiecare dimineata. Daca crezi ca n-ai motive sa fi recunoscator atunci mai gandeste-te. Ca vezi, ca ai un acoperis deasupra capului, ca ai o familie, ca ai ai un job, ca ai apa curenta, ca ai asfalt si nu trebuie sa mergi in cizme de guma pana la servici prin noroaie…etc.

Un articol mai detaliat despre practica recunostintei gasiti aici.

Next Post

Originea agresivitatii la romani

7 martie 2017 0
2 Comments
  • Krista Lurtz 8 ani ago

    Pnetru că… un astfel de ”nivel de recunoștiță”, vine…doar atunci când viața dă cu tine de pământ. Și eu aș vrea să sărbătorim o asemenea zi. Asta pentru că în occidet, e o zi ”în familie”. Poate chiar mai importantă decât Crăciunul. Din păcate, încă nu s-a comercializat ”recunoștința”. E mai greu.
    Recunoștință că te trezești din somn și că respiri. Că poți, încă o zi, să faci ceva – nu câte ți-ai propus. Atunci poate privești în jur și îi mai vezi și pe cei mai nevoiași ca tine. Din recunotință, îi ajuți.

    • Feri 8 ani ago

      Asa e Krista, multumesc de adaugari si comment.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.