Sunday, July 14, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Datoria statului este sa vamuiasca !

By on 1 iunie 2011 8 2339 Views

Am avut nevoie de un Dual Sim cu tastatura Qwerty si WIFI, ca sa nu ma mai plimb cu 3 telefoane dupa mine.

Dupa cateva ţepe pe Okazii.ro, am hotarat sa-mi comand direct din China. Si am gasit www.focalprice.com. Am gasit telefonul perfect :

Initial am vrut altul, insa dupa 6 zile in care statusul comenzii era “Packing” , i-am intrebat de ce dureaza atat impachetatul. Pentru ca nu aveau telefonul pe stoc. Bun, am zis, dati-mi ceva de pe stoc, ca nu mai stau inca o luna. Plata se face la cumparare cu Paypal, de pe cardul Bancar.

In sfarsit, dupa 15 zile exact,  mi-a venit de la posta sa merg sa ridic coletul. Cand ajung la Posta “Pai trebuie sa mergeti la vama” ! Noroc ca e in aceeasi cladire. Program la vama si colete : Joi intre 10-12 ! Atat ! Astia de la vama iti desfac pachetul, ti-l controleaza, iti aplica taxe vamale, daca produsul are valoarea  peste 150 euro si iti mai iau si  TVA ( 24 %) la valoarea cumparata.

Atentie : pentru ridicare coletului aveti nevoie de dovada platii ( paypal, ordin de plata etc. – ca sa aiba baza de calcul la TVA) + Buletinul. Daca aveti si TVA de plata aveti nevoie de copie dupa buletin.

Totul se misca foarte incet…pana-ti desface pachetul, pana iti face chitanta/factura…O doamna dinaintea mea a primit un Iphone 4 ca si cadou si s-a cam sictirit ca a trebuit sa plateasca vreo 200 lei vama + tva. Alta doamna mai in varsta a primit din Emiratele Arabe, cred, grisine, bureti de baie, ciocolata, masina de cusut veche, haine second si alte lucruri de acest gen.  Incredibil ?! Cum sa trimiti grisine din Emirate ???

Deci a fost o experienta de 3 ore de neuitat in Vama Postei Romane pentru a ridica un telefon. Programul extra scurt, doar Joia de la 10-12 te imbie sa lucrezi in posta…

 

 

Next Post

Ei, cand te roade invidia !!

16 iunie 2011 1
8 Comments
 • oreada 13 ani ago

  incredibil …

  la ce iti mai ia si TVA.. nu inteleg.

 • Elena 13 ani ago

  :)) Daaaa, iti dai seama ca salariul e de 1200 lei la tipa care lucreaza cateva ore pe luna… :)) Am luat-o invers la comentat. Oricum… se vede treaba ca nu prea am povestit experienta mea cu trimisul prin posta a unui pachet catre ai mei ( o cutie foarte mica de altfel ) si am vrut sa plateasca ei costurile postale, nestiind ca exista si alt tip de serviciu ( mai ieftin desigur! ). Dupa ce ma chinuie aia ca trebuie ambalat intr-un anume fel, si scrise o gramada de hartzoage, ma intreaba ce valoare are coletul. Ii scriu valoarea, mica de altfel, la care ea: ,,La cine trimiteti???,, si eu zic ,,dar de ce conteaza?,, Pai… ,,nu inteleg de ce plateste la primire ceva cu valoare mica,,… zice individa. La care eu zic: ,,La sora-mea!,, :))) Aici se rupe aia de ras: ,,Pai si cereti bani de la sora???,, si la care eu, in sinea mea, ca nu mai aveam timp sa mai si injur si sa ma crizez pe-acolo ( apropos de injuraturi ) ,,Pai daca NU sunteti in stare sa va prezentati serviciile si costurile, ca omul sa aleaga ce i se potriveste in functie de nevoi!!!?????,, Ideea e ca birocratia e NEMAIMINUNATA !!! 😛 SI… pana la urma, achizitia e buna? Multumit de produs ??? 😀

 • Anonim 13 ani ago

  asteptati un an si va fi raiul pe pamint cind or veni chinezii peste noi.

 • Teo 13 ani ago

  Poșta Română e depășită total. Nu înțeleg de ce și cum mai funcționează. Când totuși trebuie să le folosesc serviciile mă apucă depresiile.Rar nu prinzi coadă, rar îi prinzi în toane bune, rar îți ajung coletele în stare bună, rar îți ajunge rambursul unui colet mai devreme de două săptămâni și altele.

  Dacă mai adăugăm că sunt amestecate persoanele fizice cu persoanele juridice și cu instituțiile statului e jale. Când prinzi în față pe doamna de la judecătorie sau de la alte instituții trebuie să pleci.

  Cât despre TVA… nu sunt omul care să ocolesc taxele, deși m-aș bucura să dispară, totuși, am comandat cu expediere DHL, au specificat că e retur produs reparat și nu am plătit vamă sau TVA, asta fără să le cer eu. Am fost speriat inițial dar așa lucrau chinezoii :). S-au gândit la binele meu fără să aibă ei alt avantaj decât vânzarea produsului lor.

  • Feri 13 ani ago

   Cu ce infrastructura au, ar putea face bani frumosi, sa le mareasca salariile si sa fie motivati. Lipseste interesul pentru un management performant.

 • testor 13 ani ago

  Si ce model de telefon e? Merci!

  • Feri 13 ani ago

   E de acum 4 ani, ceva chinezarie, nu mai stiu. Nu recomand oricum 🙂

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.