Thursday, May 30, 2024

Cum sa faci si sa trimiti un comunicat de presa

By on 22 decembrie 2013 5 3711 Views

Pentru ca primesc destul de multe comunicate de presa scrise si transmise intr-un mod total neprofesionist, m-am gandit sa scriu acest mic indrumar. Este bazat pe ceea ce primesc zilnic, in calitate de blogger, pe e-mail. Eu le multumesc celor care imi trimit, insa, pentru dezvoltarea lor personala si profesionala le recomand sa citeasca acest articol.

1. Incearca sa respecti structura unui comunicat de presa ( Titlu, scurta descriere, paragraf introductiv, continut, paragraf de inchidere si info de contact), stim ca iti place sa fii creativ(a), dar poate in alt tip de comunicare. Revizuieste comunicatul si vezi daca raspunde celor 6 intrebari : Cine ? Ce? Unde ? Cand ? De ce ? si Cum? Nu presupune ca jurnalistii stiu despre ce e vorba, pentru ca te cunosc pe tine sau organizatia ta. Ai grija la gramatica, exprimare si punctuatie.

2. Trimite si material de ilustratie, o fotografie sau doua, un afis. Verifica rezolutia sa fie buna si pentru print si pentru web. Ideal ar fi sa trimiti doua rezolutii diferite. Trimite textul si ilustratia separat, nu insera in word fotografia/afisul.

3. Revizuieste materialele si vezi sa nu aiba peste 10 MB. Daca au, e o problema, daca nu reusesti sa o rezolvi, trimite cu wetransfer.com sau pune-le pe un server, sau trimite-le pe rand. ( In ultima saptamana am primit 2 comunicate, unul de 38 MB, unul de 27 MB, e-mailul meu le primeste, multe servicii de e-mail nu primesc atasamente peste 10 MB)

4. Cand trimiti e-mailul cu comunicatul, nu-l trimite gol, doar cu atasamentele. Da, se intampla !! E vorba de lucruri de baza in comunicarea via e-mail, dar nu se respecta.

Saluta, spune ce vrei, lasa-ti datele de contact, multumeste pentru atentie etc.  Ai grija la Caps Lock si la greselile gramaticale.

5. Cand trimiti mai multor persoane/publicatii deodata ( nerecomandat!), pune adresele in BCC, nu in CC.

6. Dupa ce trimiti comunicatul, la cateva zile, fa un research si vezi cine/ce a scris, apoi trimite-le un e-mail de multumire. Asta va face minuni pe viitor.

Mult succes !

  Utile
5 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.