Sunday, January 29, 2023

Testez noile lentile Crizal Prevencia de la Essilor

By on 6 mai 2014 3 5605 Views

fotoInovatiile nu intarzie se apara si in domeniul opticii, in tandem cu descoperirile medicale. Essilor, liderul mondial in design, fabricare si personalizarea lentilelor oftalmologice a lansat Lentilele Crizal® Prevencia™. Am placerea sa le testez de vreo luna de zile. Am mai testat si lentilele Crizal UV, am scris aici. Noutatea la Prevencia este protectia fata de lumina albastra-violet despre care s-a descoperit recent ca este foarte daunatoare pentru celulele retinei si provoaca afectiuni oculare pe termen lung.

Practic lumina albastra-violet e prezenta in toate sursele cu LED-uri si tuburi fluorescente cat si in cele mai noi dispozitive electronice ( calculatoare, tablete, smartphone-uri). Si cum imi petrec mult timp cu ochii in aceste device-uri probabil ca de acolo imi vine marirea usoara a dioptriei din ultimii ani. Noile Lentile Crizal® Prevencia™  reduc expunerea la lumina albastra-violet si protejeaza pana de 25 de ori mai bine decat lentilele normale de radiatiile UV. Radiatiile UV ne afecteaza indiferent ca e soare, nori sau ninsoare, e vorba de lumina.

In plus aceste lentile si-au pastrat si chiar imbunatatit proprietatile de protectie impotriva reflexiilor, zgarieturilor, murdariei, prafului si apei.

Eu ma simt mai  mult mai confortabil cu ochelarii cu aceste lentile ( si rama contribuie, ca e mai usoara) iar Anamariei ii plac reflexiile violet pe care le puteti observa si in fotografia din stanga si care sunt prezente indiferent de culoarea vestimentatiei. ( da, in fotografia atasata m-am asortat cu reflexia ochelarilor :)). Impreuna cu toate caracteristicile si inovatiile implementate, pot recomanda aceste lentile ca o “investitie pe termen lung” in sanatatea ochilor dumneavoastra.

 

  Utile
3 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.