Saturday, June 15, 2024

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home1/feriteglas/public_html/wp-content/themes/pantograph/single.php on line 14

Cum a fost si ce am aflat la Biblioteca Vie 2015

By on 27 aprilie 2015 2 1791 Views

Asa cum va anuntam aici, am fost carte vie – blogger la Biblioteca Vie, un proiect inovativ al Consiliului Local al Tinerilor din Medias.

Pentru ca mi-am dat seama ca lumea nu a prea inteles despre ce e vorba, reiau ce inseamna Biblioteca Vie – “cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie, rasa, religie etc) si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare. Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni. De ce acest dialog? Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.

Au fost carti foarte interesante, mie imi pare rau ca n-am avut timp sa le citesc, la anul voi fi doar cititor. In general cititorii au fost elevi de gimnaziu si liceu si imi pare rau ca n-au fost mai multi adulti, care au ratat sansa de a discuta cu taranul bio, cu vegetarianul, yoghinul, cu minoritatea religioasa, jandarmul, voluntarul international, jurnalistul si asa mai departe. E o ocazie foarte rara sa stai de vorba cu un om si sa poti sa-l intelegi mai bine.

Eu le-am povestit cititorilor despre blogging dar am si aflat cateva lucruri de la ei:

1. tinerii ( cum spuneam – gimnaziu si liceu) nu prea citesc blogguri, dar urmaresc vloggeri. Pe Tequila, Zmenta si Anne Marie. In schimb parintii lor mai citesc stiri si informatii, dimineata, pe tableta

2. tinerilor le place tumblr. Recunosc ca n-am cont dar o sa-mi fac zilele acestea. Voi folositi? Cica e un fel de blog, combinat cu twitter, instagram si facebook, asa mi-au povestit

3. tinerilor nu le prea place sa scrie, prefera sa vorbeasca, si-ar deschide mai degraba un videoblog

Unul dintre cele mai dragute momente – ma “citeau” 4 fete de vreo 10-12 ani, 3 dintre ele urmaresc vlogguri si au cont de facebook. Cealalta zice ca nu prea intra pe internet, n-are timp si nu-i place, “nu e asa obsedata ca celelalte” Am intrebat-o ce ii place sa faca si mi-a spus “imi place sa mananc dulciuri si sa ma uit la televizor”. :))).

Am reusit sa “citesc” cartea “tigan” si a fost deosebit de interesant, m-a pus pe ganduri, dar despre asta intr-un alt articol. Felicitari Consiliului Local Al Tinerilor si multumesc de invitatie!

10357246_10204404249692660_5339565023573641740_n

2 Comments
  • Mihai Buninet 9 ani ago

    Concluzia,tinerilor nu le place să citească,indiferent ,indiferent dacă e vorba de o carte sau un blog,păcat !

  • mihaibuninet 9 ani ago

    Concluzia este ,că tineri nu vor să mai gândească ,să-și pună mintea la contribuție.Vor dacă se poate să ia totul de gata și să vadă ,nu să se chinuie să mai citească,să nu îi doară ochii cumva,sau să consume prea multă materia cenușie pentru a înțelege acțiunea unei cărți sau ce vrea să spună un blogger prin postarea lui !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.