Wednesday, May 22, 2024

Concluzii de la dezbaterea publica privind strategia 2014-2020

By on 17 aprilie 2014 1 2797 Views

In sala am fost aproximativ 20 de persoane dintre care 14 din cadrul Primariei Medias. Singura voce a nemultumirilor a fost Dan Caba.

Avand in vedere participarea aproape inexistenta a societatii civile am intrebat Primaria si consultantii daca li se pare in regula ora la care a fost organizata dezbaterea si modul de expunere a strategiei in 365 de pagini. Mi s-a raspund ca mediesenii nu vin indiferent de ora, ca s-a mai organizat si la alte ore si ca strategia are o structura care trebuie respectata. Le-am spus ca nu structura strategiei este problema ci modul de a o comunica. Nu cred ca o persoana activa, cu job, familie si hobby-uri sta sa parcurga 365 de pagini sa ajunga la proiecte. Cred ca trebuie lucrat la modul de comunicare si la interesul de a chiar aduce oamenii la dezbateri.

dezbatere-publica-mediasO alta intrebare pe care am pus-o a fost referitor la promovarea turistica a orasului, daca se are in vedere sa se lucreze cu specialisti, agentie de publicitate cu experienta si daca vor fi bani pentru ca lucrurile sa se desfasoare in mod profesional, fara sa jignesc pe nimeni de la Centrul De Informare. Materialele de promovare si strategia  nu sunt asa cum merita conceptul brandului turistic si cum se pot obtine si rezultate.

Am fost apoi curios de acele centre de sprijin, resurse pentru ONG-uri, APL si business cum se vor organiza. N-am primit un raspuns, mi s-a spus doar de proiect Jewel. Cati dintre voi ati auzit sau ati beneficiat de proiectul Jewel ? Eu am fost la o conferinta de presa si cam atat…In fine, pe viitor aceste centre sunt foarte bune, speram sa fie fonduri pentru ca ele sa functioneze cu specialisti care pot aduce plus valoare in organizatii

Legat de starea infrastructurii, pusa in discutie de Dan, o sa fie la un nivel acceptabil pana in 2016. Am inteles ca din cauza legislatiei si a lipsei finantarii suntem in situatia in care suntem, situatie pe care Primaria nu o vede chiar cu ochii nostri.

A mai fost un domn, imi pare rau ca nu i-am retinut numele, cu niste probleme foarte concrete si propuneri foarte bune referitoare la atragerea de investitori, la statia de epurare, transport, mediu etc.

 

1 Comment
  • Felicitari Feri ! Am parcurs si eu fugitiv acea strategie , care in mare parte se regaseste si in cea anterioara , parca 2007-2013 , multe informatii care nu erau necesare , tocmai pentru a te pierde in detalii pana se ajungea la proiectele pentru perioada propusa. Mereu a fost o lipsa de comunicare a administratiei cu cetatenii ei . Cum poate cineva care lucreaza , sa nu zici pana la 17-18 , ci pana la 16 si are si copii sa mearga la o intalnire de consiliu ?? apoi … sunt curios, exista intalniri ale edililor cu persoanele care detin afaceri si care sustin economia locala ? un fel de masa rotunda, in care sa se poata dezvolta strategii de dezvoltare si imbunatatire a calitatii vietii ? Cat despre infrastructura… nu inteleg cum mai au tupeu sa vorbeasca…..

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.