Monday, January 30, 2023
13 noiembrie 2018

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie – anul centenarului

By 0 1428 Views

Se pare ca anul centenarului ne-a surprins mai dezbinati ca niciodata. Suntem impartiti in romani care traiesc in doua lumi “paralele”. Una in care economia duduie, salariile cresc si totul e roz (bonbon) si alta in care tara se indatoreaza peste masura, statul nu mai are bani de pensii si salarii, o lume in care minciuna si manipularea sunt la ordinea zilei. O lume in care jandarmii isi fac datoria (?!) si o alta in care acestia gazeaza nejustificat femei si copii veniti sa protesteze in mod pasnic. Si exemplele din acest paralelism pot continua.

Ce-i doresc eu Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire:

1. Sa fie condusa de oameni responsabili si integri – responsabili in actiuni, in declaratii si in tot ceea ce fac. In ceea ce priveste integritatea as vrea ca macar primii 20 de oameni de stat sa fie integri, sa nu existe nicio umbra de indoiala cu privire la ei. Fara dosare, fara condamnari, fara procese. Curati, onesti.

2. Mediul de afaceri sa fie lasat sa faca ce stie mai bine: sa produca valoare pentru clienti. Sa dispara instabilitatea legislativa (vezi salariu minim pe economie), sa se usureze povara fiscala si in general atitudinea fata de mediul de afaceri. Sa fie o economie libera, fara contracte aranjate, spagi si lipsa de transparenta.

3. Sa invatam sa colaboram si sa ne punem in comun fortele. In toate domeniile!

4. Sa alegem libertatea, sa ne cunoastem drepturile si obligatiile, sa nu ne lasam influentati de propaganda anti UE si de nationalism. Sa fim patrioti, sa ne mandrim cu ce avem dar sa nu o dam in extreme.

5. Sa ne dorim mai mult “sa fim”, decat “sa avem”, sa putem privi/planifica pe termen lung.

Eu sunt mandru ca sunt roman, ca m-am nascut in aceste locuri minunate si ca sunt inconjurat de oameni frumosi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.