Monday, May 25, 2020

Va anuntam aici de Vanatoarea de comori arhitecturale care a avut loc la Medias in 3 Noiembrie. Imi plac jocurile de tip treasure hunt si m-am bucurat sa vad ca se organizeaza la Medias asa ceva. Scopul vanatorii arhitecturale este sa te faca sa fii turist in orasul tau, sa descoperi zone necunoscute si sa te familiarizeze cu niste termeni arhitecturali. Dupa ce am organizat diverse evenimente si campanii in domeniu in Medias, ma gandeam ca nu o sa fie nimic nou de descoperit. Insa m-am inselat.

Astfel ca Sambata 3 Noiembrie, in fata hotelului Traube ne-am intalnit cu Ioana Patrascoiu, omul din spatele proiectului Vanatoarea Arhitecturala. Ne-am impartit pe echipe, unele erau formate deja (cu mic, cu mare) iar altele s-au format la fata locului. A fost si cazul meu, am facut echipa cu Horatiu Oltean si am denumit-o FHM. Am primit o harta a zonei si niste liste cu lucruri de fotografiat. Au fost impartite pe categorii: “Cu ochii pe case”, “Simbolurile Mediasului”, “Mascaroni si fauna urbana”, “Porti si ferestre” si “Tower Spotting”. Am avut 2 ore la dispozitie pentru a face fotografii la aceste obiective. A fost o plimbare interesanta, cu ochii larg deschisi catre lucruri la care nu am fost atent alta data. Ati vazut, de exemplu cheia suspendata de str. Honterus? Sau o casa cu stupi pe ea in zona centrala? Ati observat o decoratiune care seamana cu sirena de la Starbucks? Sau niste lei vegetarieni?

Dupa doua ore de cotrobait prin centrul orasului ne-am adunat la Friends si am fost jurizati. Am avut un punctaj foarte bun, 25.5 puncte din 27, am iesit pe locul 3. Va dati seama ce echipe bune au participat! Felicitari tuturor participantilor.

Am aflat, printre altele, ce inseamna mascaron, ancadrament, cornisa  si ca Mediasul sta bine la vitrine elegante din lemn masiv in centrul orasului. Am cunoscut oameni noi si faini (unii veniti din Sibiu pentru concurs) si am ramas surprins (neplacut) ca nu au participat mai multi din Medias. Oare de ce?

Mi-ar fi placut sa pot afla de undeva si ce simbolizeaza unele lucruri descoperite: gen leii vegetarieni de pe Casa Schuller, mascaronii femei de pe Cafe Bar, animalul ciudat de pe peretii unei cladiri din str. Roth (parte caine, parte peste cu aripi !?)

In incheiere o felicit pe Ioana pentru acest proiect (care are deja 7 ani de evenimente in Bucuresti, Brasov, Constanta, Oradea s.a.m.d.), ii multumesc lui Horatiu pentru ca am facut echipa buna si ii felicit pe ceilalti concurenti.

Cateva fotografii de la eveniment:

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.