Wednesday, May 22, 2024

Ce tableta sa-mi cumpar ?

By on 3 februarie 2013 18 4462 Views

Pentru ca am vazut ca multa lume intra pe blog cautand dupa cuvintele cheie “ce tableta sa-mi cumpar” si intra la articolul in care intrebam si eu acelasi lucru, ma gandeam sa dau cateva sfaturi, pentru ca de cateva luni utilizez o tableta.

Eu mi-am luat Samsung Galaxy Tab 2, 10′ cu 3 G de la Vodafone. Varianta fara 3G e mai ieftina, insa cei care spun ca nu-ti trebuie 3G pentru ca te conectezi prin WIFI la internet pe telefon ( acolo unde nu este wireless) si iti faci treaba nu e prea au dreptate, pentru ca bateria unui telefon, folosit ca router, se termina foarte repede. Si ramai fara telefon si internet pe tableta cand ti-e lumea mai draga.

Ca sa stiti ce tableta sa va luati ar trebui sa va clarificati la ce o veti folosi. Si atunci avem urmatoarele cazuri :

1. Business- pentru e-mailuri, planificare, 2-3 aplicatii si cam atat recomand Samsung Galaxy Tab P3100, 7 inch, 3G, 8 GB. De ce 7 inch ? pentru ca e mai usor de transportat si pentru planning, e-mail nu ai nevoie de 10 inch. Bineinteles ca si iPad Mini isi face treaba foarte bine, in plus are si o camera foto foarte buna, dar ca si la Google Nexus lipsa 3G, ma face sa nu recomand. Daca scrii multe e-mailuri recomand un accesoriu foarte util – o tastatura atasabila.

2. Navigare internet, filme, jocuri – aici clar e utila o tableta de 10 inch si in functie de ce jocuri vreti sa rulati, mai simple sau mai complexe va recomand : Samsung Galaxy Tab 2, 10′ cu 3 G si iPad generatia 3 si 4 sau Motorola XOOM 2 sau Asus Eee Pad Transformer TF300TG-1Q017A ( ultimele 2 variante mai ieftine.

3. Daca esti blogger n-ai nevoie de tableta. Iti trebuie un  smartphone cu camera foarte buna si un laptop bunicel. Eu cand am crezut ca merg cu tableta si tastatura la eveniment si nu mai car laptop-ul m-am inselat rau. Pe tableta e f dificil sa editezi un video sau o fotografie, editorul de wordpress e dificil.

Sper ca v-am ajutat sa faceti alegerea potrivita. BTW daca va intereseaza un Samsung Galaxy Tab 2, 10′ cu 3 G sunt dispus sa-l schimb cu un iPhone 4s  :).

  Utile
Next Post

Lupta cu grasimile

3 martie 2013 1
18 Comments
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.